Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Aktivnosti tečejo po načrtih

V Krajevni skupnosti Nova Cerkev so zaradi koronavirusa COVID-19 odpadle in še bodo odpadle naslednje prireditve ob krajevnem prazniku: tekmovanje v kuhanju golaža v Novi Cerkvi, Florjanova maša pred gasilskim domom v Novi Cerkvi, Folklora na vasi v Novi Cerkvi, Socka poje, pleše in igra, tekmovanje v smučarskih skokih v Vizorah, slavnostna seja Sveta KS s podelitvijo krajevnih priznanj, proslava pri spomeniku NOB v Novi Cerkvi, tradicionalna gasilska prireditev PGD Nova Cerkev s peko vola na žaru, revijo ansamblov, hitrostnim gasilskim tekmovanjem in gasilsko nočjo z Ansamblom Stil in gostjo Nino Donelli ter gasilska prireditev v Lembergu z ansamblom Akordi. Spoštovani! V letu 2021 si želim, da se ne bi ponovil virus in nam tako omogočil izvedbo prireditev v KS Nova Cerkev.

Druge aktivnosti v KS se izvajajo po planu: 

- asfaltiranje javnih poti, 

- sanirale so se najnujnejše poškodbe na asfaltiranih javnih poteh,

- košnja ob bankinah ob  javnih poteh, 

- pripravlja se zaključna dokumentacija za čim prejšnjo izvedbo vodovoda v Trnovljah pri Socki, 

- v končni pripravi je dokumentacija za  izgradnjo betonskega mostu pri Pozjaku, 

- pričela se je izgradnja kanalizacije pod šolo v Novi Cerkvi,

- razširilo se je igrišče v Socki in uredila preplastitev s finim asfaltom.

 

Vodovod Lahka peč – aktivnosti za prevzem vodovoda v upravljanje JP VO-KA Celje

Spoštovani uporabniki vodovoda Lahka peč! Ker se pojavljajo različne informacije glede tega, kako daleč je prevzem vodovoda v upravljanje VO-KA, vam posredujemo naslednje informacije: Občina Vojnik in JP VO-KA Celje sta pripravila elaborat za prevzem. Izvedene so meritve kvalitete in količine vodnega vira. Pripravljena je tehnična dokumentacija za rekonstrukcijo in ureditve kvalitetne priprave vode, izvedena sta odmera in odkup zemljišča, na katerem se nahaja rezervoar. Aktivnosti za odkup zemljišča na zajetju potekajo. Najnovejše aktivnosti: pridobili smo soglasje lastnika zajetja (Minka Krivec) za pridobitev vodnega soglasja na Občino Vojnik in soglasje lastnika (Drago Krivec) za pridobitev vodnega soglasja na Občini Vojnik, z VO-KA Celje je dogovorjeno, da uredijo hidrogeološko poročilo, ki je obvezna priloga za pridobitev vodnega soglasja in pridobitev naloge glede ureditve črpališča v Socki (priključitev na vitanjski vodovod) in soglasja izjav lastnikov (Kovač, Občina) za potrditev pravnomočnosti odločbe o odobritvi pravnega posla Upravne enote Celje - obvezna priloga pri overitvi kupoprodajne pogodbe. Ureja se služnostna pogodba z Elektro Celje, Občino in lastnikoma za izgradnjo in vzdrževanje elektroenergetskega objekta. Vložena je vloga za izdajo gradbenega dovoljenja za rekonstrukcijo vodohrama Lahka peč na UE Celje, z lastnico zajetja (Minko Krivec) je bila opravljena odmera zajetja, overitev kupoprodajne pogodbe pri notarju in overitev služnostne pogodbe z Elektro (Bojan Kovač). Rekonstrukcijo vodohrama se bo začela izvajati, ko bo izdano gradbeno dovoljenje; sredstva za to so zagotovljena. 

 

Ker se je pri merjenju dotoka vode na izviru izkazalo, da so količine izvira premajhne za potrebe vodovodnega sistema (to se vidi tudi v praksi), smo se z VO-KA dogovorili, da se takoj pristopi k izdelavi idejnega projekta povezave javnega vodovoda Vitanje z vodohrama Lahka peč. Seveda bo poleg projekta nujno pridobiti služnosti lastnikov zemljišč in nato gradbeno dovoljenje. Treba bo zagotoviti dodatna sredstva. Kot je iz zapisanega razvidno, aktivnosti za prevzem potekajo. Pred prevzemom pa je nujno zagotoviti vsa potrebna dela in soglasja, da bo potem oskrba z vodo vedno v zadostni količini in kvaliteti. Do prevzema, ki mora biti v pisni obliki, pa za vaš vodovodni sistem skrbite sami z vašim upravnim odborom, kjer se zagotavljajo vse zakonsko predpisane obveznosti. Tudi plačilo vode in ostale stroške vzdrževanja morate zagotavljati sami preko vašega imenovanega predstavnika. Ko bo vodovod prevzela VO-KA, bo plačilo potekalo preko položnic, kot pri vseh ostalih, ki so priključeni na vodovod. Vse naprošamo, da se vključite in pomagate pri dogovarjanju  služnosti, da bomo pogoje za prevzem čim preje izpolnili.

 

Tekst: Slavko Jezernik

Foto: Lea Sreš

 

Oglejte si tudi