Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
2°C
2°C
JUTRI
1°C
-6°C
Deli
1414

Letošnji občinski nagrajenci

Na podlagi Odloka o podeljevanju priznanj Občine Vojnik (UPB1 – Uradni list RS, št. 66/09 in Uradno glasilo slovenskih občin, št. 37/15) je Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (v nadaljevanju komisija) v 115. številki Ogledala (19. 6. 2017) objavila javni razpis o priznanjih Občine Vojnik v letu 2017. Komisija se je sestala na 13. redni seji, 4. 9. 2017, in je upoštevala vse predloge, ki so bili posredovani na naslov občine do vključno srede, 16. 8. 2017.

Predlogi so bili z različnih področij človekovega delovanja; in sicer v:

-       KS Frankolovo: 68 predlogov za 9 oseb, 1 zavod;

-       KS Nova Cerkev: 16 predlogov za 7 oseb, 1 društvo;

-       KS Vojnik: 100 predlogov za 17 oseb, 4 društva, 2 skupini, 1 kmetijo;

-       drugi kraji: 8 predlogov za 4 osebe.

 

Pravočasno smo skupaj prejeli 192 predlogov za 37 oseb, 5 društev, 2 skupini, 1 zavod in 1 kmetijo.

 

Po vrsti so predlogi za priznanja naslednji:

ZLATI GRB: 22 predlogov za 3 osebe;

SREBRNI GRB: 43 predlogov za 5 oseb in 3 društva;

BRONASTI GRB: 50 predlogov za 13 oseb, 1 društvo, 2 skupini, 1 zavod in 1 kmetijo;

PRIZNANJA ŽUPANA: 77 predlogov za 21 oseb in 1 društvo.

 

Komisija je proučila utemeljitve predlogov. Člani komisije so menili, da so predlagani občani, društva, podjetja, skupine idr. mnogo prispevali za razvoj krajev v občini Vojnik. Zaradi omejenosti števila priznanj so med predlaganimi izbrali ter poleg obrazložitev in utemeljitev upoštevali tudi območje delovanja (KS), število predlogov letošnjega in tudi predhodnih let.

 

PREJEMNIKI OBČINSKIH GRBOV

Na podlagi 6. člena Statuta Občine Vojnik (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 3/16) ter 7. in 8. člena Odloka o podeljevanju priznanj Občine Vojnik (UPB1 – Uradni list RS, št. 66/09 in Uradno glasilo slovenskih občin, št. 37/15) je Občinski svet Občine Vojnik na 19. redni seji, dne 12. 9. 2017, določil naslednje prejemnike priznanj Občine Vojnik v letu 2017:

 

 

ZLATI VOJNIŠKI GRB:


DR. VINKO KRALJIČ – Višnja vas, Vojnik:
za duhovno vodenje in delo v župniji Črešnjice in v drugih župnijah, ohranjanje kulturne dediščine, avtorstvo na glasbenem področju ter vsestransko pomoč ljudem v stiski.


SREBRNI VOJNIŠKI GRB:


SMUČARSKO DRUŠTVO VIZORE – Nova Cerkev:
za 30 let uspešnega dela z mladimi na športnem področju, organiziranje in sodelovanje na športnih prireditvah ter promocijo občine Vojnik po Sloveniji in v tujini.

 

ČEBELARSKO DRUŠTVO VOJNIK: za 70 let uspešnega dela pri ohranjanju čebelarstva, vključevanje mladih v dejavnost ter promocijo občine Vojnik na širšem območju.

 

BRONASTI VOJNIŠKI GRB:

 

MIHAELA HREN – Lemberg, Nova Cerkev: za dolgoletno dejavno delo v KUD Godba na pihala Nova Cerkev, delo v KO Rdečega križa Vojnik ter v drugih društvih in za prispevek k razvoju Nove Cerkve.

 

DRAGICA MIRNIK – Višnja vas, Vojnik: za večletno dejavno delo v Medobčinskem društvu delovnih invalidov Celje, za pobudo in sodelovanje pri projektu »Občina po meri invalidov« ter vsestransko pomoč ljudem, ki so tega najbolj potrebni.

 

FRANC RAVNAK – Stražica, Frankolovo: za 45-letno dejavno delo v Prostovoljnem gasilskem društvu Frankolovo, nesebično pomoč na gasilskih intervencijah ter vsestranski prispevek k razvoju Frankolovega.

 

PRIZNANJA ŽUPANA

 

Na podlagi 4. alineje 2. člena in 3. odstavka 8. člena Odloka o podeljevanju priznanj Občine Vojnik (UPB1 - Uradni list RS, št. 66/09 in Uradno glasilo slovenskih občin, št. 37/15) je župan Občine Vojnik določil naslednje prejemnike priznanj Občine Vojnik v letu 2017:

 

 KS Frankolovo:

1. Darja Flis – Frankolovo: za predsedovanje župnijski Karitas Frankolovo ter večletno dejavno delo v kraju in pomoč krajanom v različnih življenjskih stiskah.

2. Jože Koštomaj – Polže, Nova Cerkev: za skoraj 20-letno petje v Moškem pevskem zboru Prosvetnega društva Anton Bezenšek Frankolovo, za predsedovanje zboru ter petje pri Kvartetu Frankolovo.

3. Marjan Vranc – Rakova Steza, Frankolovo: za večletno dejavno delo v Prostovoljnem gasilskem društvu Frankolovo, za promocijo Frankolovega ter ohranjanje starih običajev.

 

KS Nova Cerkev:

1. Marija Gobec – Višnja vas, Vojnik: za večletno vodenje župnijske Karitas Nova Cerkev, vključevanje mladih v dobrodelno delo ter pomoč krajanom v različnih življenjskih stiskah.

2. Milan Lončarevič – Landek, Nova Cerkev: za dejavno delo v Lovski družini Vojnik, donatorstvo ter prispevek k razvoju krajev in izvajanje podjetniške dejavnosti.

3. Boštjan Selčan – Škofja vas: za več kot 30-letno članstvo in dejavno delo v Prostovoljnem gasilskem društvu Nova Cerkev, uspešno sodelovanje na tekmovanjih ter različnih gasilskih intervencijah.

 

KS Vojnik:

1. Miran Kovač – Globoče, Vojnik: za prizadevno in strokovno delo v Vinogradniško-vinarskem društvu občine Vojnik ter za prislužene medalje in priznanja na ocenjevanjih vin.

2. Nataša Kovačič Stožir – Vojnik: za dejavno delo v Turističnem društvu Vojnik, soorganizacijo prepoznavnega Božičnega Vojnika ter izvajanje podjetniške dejavnosti.

3. Aleksandra Vrbič – Vojnik: za dejavno delo v KO Rdečega križa Vojnik, v Prostovoljnem gasilskem društvu Vojnik ter v Združenju borcev za vrednote NOB KO Vojnik.

 
ZLATA MATURANTKA

 

Ob prazniku Občine Vojnik prejmejo posebno priznanje in nagrado tudi zlati maturantje preteklega šolskega leta. Letos bo prejela priznanje in nagrado LANA KUZMAN iz Vojnika, ki je na splošni maturi – Gimnazija Lava, dosegla 31 točk.

  

PRIZNANJE ZA ŠTUDIJSKE DOSEŽKE

 

Priznanje za študijske dosežke prejmejo občani in občanke, ki so končali doktorat v letu 2016 in 2017 ter mlajši od 30 let za študijske dosežke v tujini (končan magisterij ipd.) v letu 2016 in 2017. Na podlagi poziva župana, ki je bil objavljen od 16. avgusta 2017 na spletni strani Občine Vojnik ter na spletnih omrežjih, bo letos podeljeno eno priznanje. Priznanje prejme Klara Bojanovič Machado iz Vojnika, ki je dokončala doktorat na področju biotehnologije na danski tehnični univerzi (Technical University of Denmark).

 

Grbi in priznanja jim bodo podeljeni na OSREDNJI PRIREDITVI OB OBČINSKEM PRAZNIKU, ki bo v torek, 3. oktobra 2017, ob 19.00 v telovadnici Osnovne šole Vojnik.

 

Spoštovani občani in občanke vljudno vabljeni na prireditev.

 

Vsem prejemnikom občinskih priznanj iskreno čestitamo.                                     

 

Tekst: Mojca Skale

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!