Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Irsko vzdušje na gradu Lemberg

Letos, ko mineva 801. leto od prve omembe lemberškega gradu, se na gradu odvija pestro kulturno dogajanje. Ker stanujem v neposredni bližini, sem z gradom na neki način povezana že od otroških let. Kaj je lahko lepše otroško igrišče kot star zapuščen grad, na katerem je neskončno možnosti za otroško pustolovsko raziskovanje, odkrivanje mej med dovoljenim in prepovedanim, med zasebnim in javnim, med otroško fantazijo in resničnostjo? Tudi zaradi tega danes z zanimanjem spremljam prenovo in trud, ki ga v »to otroško igrišče« vlaga gospod Zidar.

Prav zaradi omenjenega se še posebej veselim dogodka, ki ga načrtujemo v tem čudovitem ambientu. In ker pravkar minevata 2 leti, odkar sem se pridružila skupini D Brincl Bend, je to res idealna priložnost, da tudi v Lembergu zazvenijo poskočni irski ritmi.

 

D Brincl Bend smo namreč mlada glasbena zasedba, ki nas druži ljubezen do glasbe. Preigravamo tradicionalno irsko glasbo, ki jo občasno prepletemo s kakšnimi slovenskimi narodnimi. Začetek skupine sega v leto 2009, ko sta bobnar Jure in njegova sestra potovala po čudoviti deželi Irski in se navdušila nad melodijami, ki so prihajale izpod prstov in iz ust irskih glasbenikov. Kupila sta irski boben – bodhran in irsko piščalko ter ideja o bendu je bila rojena. Rodila so se prijateljstva, začelo se je druženje in kmalu so nastali prvi komadi. Sledili so nastopi, druženja in sodelovanja na irskih večerih. 

 

Vse, ki bi si želeli prisluhniti poskočnim ritmom, podoživeti kanček irskega vzdušja in izvedeti kaj novega o tej čudoviti deželi, prisrčno vabimo, da z nami preživite irsko obarvan večer na gradu Lemberg v soboto, 11. oktobra 2014, ob 18. uri. Morda skupaj odkrijemo kakšno skrivnostno povezavo med Lemberžani in Irci. S komadom ali dvema pa vas bomo razveselili že na grajski nedelji, 14. septembra 2014. Lepo vabljeni!

 

Petra Božnik 

 

 

Oglejte si tudi