Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Vojnik in Šentjur – skupaj za Amadejeve korake

Dobrodelni koncert je športno dvorano v Vojniku zapolnil do zadnjega kotička.
Vojničani so ravno pred prihajajočimi decembrskimi prazniki pokazali, da imajo veliko in sočutno srce. V polni meri so se odzvali povabilu številnih organizatorjev iz Vojnika in Šentjurja, ki so se odločili, da bodo pripravili dobrodelni koncert in tako vsaj nekoliko pomagali Amadeju do njegovih prvih stabilnih korakov.

Amadej je prikupen štiriletnik s cerebralno paralizo, ki se nekaj tako vsakdanjega, kot je tekanje z vrstniki, lahko nadeja le, če bo lahko zdaj v rosnih letih čim večkrat prejel posebne terapije. Ker so te terapije, ki dokazljivo prinašajo odlične rezultate in mnogim pomagajo narediti prve korake, plačljive, si jih družine takšnih otrok zelo težko privoščijo. Tudi Amadejeva družina pri tem ni izjema.

Je pa njegova družina izjema po tem, da je njegova mamica celo življenje izredno veliko svojega prostega časa namenjala izboljšanju kakovosti bivanja tako ljudem v domači lokalni skupnosti Šentjur kot skorajda še bolj vojniški lokalni skupnosti, kjer sicer tudi poklicno deluje. Za nesebično delo so se ji organizatorji na pobudo nekdanje ravnateljice vojniške osnovne šole Majde Rojc želeli vsaj deloma zahvaliti tudi z minulim koncertom. Dokaz za to, da Vojničani in Šentjurčani cenijo njeno delo, je bila povsem nabita dvorana, ki po besedah sovoditelja večera Benedikta Podergajsa še nikoli doslej ni bila tako polna.

Skupaj s Podergajsom je koncert z izbranimi, srčnimi in na trenutke ravno prav hudomušnimi besedami povezovala še Andreja Štravs. Oba sta se tako pridružila kopici nastopajočih, ki so se zaradi Amadeja odpovedali honorarju. Srčen koncert so z vsebino napolnili Okrogli muzikantje, Ansambel Spev, Vižarji s Pohorskim klatežem, Navihanke, klapa Šmarnica, ženska vokalna skupina Glasovir in domača dekliška skupina Kolorina, mlada dekleta, ki trenirajo twirling, Moški pevski zbor Vojnik, Mladinski pevski zbor Osnovne šole Vojnik ter učiteljski zbor šole, zaključili pa so ga Modrijani, ki so skupaj z zborčkom iz Podružnične osnovne šole Nova Cerkev dali piko na i čudovitemu večeru. Na koncert so organizatorji sicer povabili tudi stand up komika Tadeja Toša, a ker ni mogel priti, je Amadeju pomagal s finančnim prispevkom. 

Ta lahko še vedno nakažete tudi sami, in sicer preko transakcijskega računa župnijskega Karitas Vojnik (TRR: 051008011721666, s pripisom za Amadeja). 

 

Rozmari Petek

Foto: Jure Vovk

 

Oglejte si tudi