Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
PON.
27°C
4°C
Oceni objavo

Glasba jih druži že od malih nog

Ansambel Nočna izmena je bil ustanovljen oktobra 2019. Fantje igrajo skupaj že 5 let, vendar se do lanskega leta niso pojavljali v javnosti, saj so igrali bolj za lastno veselje in kratkočasenje prostega časa. Druženje ob večerih so si popestrili s preigravanjem njim ljubih skladb, ker pa so bili dobro uigrani, so se odločili, da naredijo korak naprej. Tako so ustanovili kvintet zasedbo in s svojim igranjem pričeli razveseljevati širšo publiko.
Člani ansambla, stari med 18 in 24 let, prihajajo iz Občine Vojnik, en član pa prihaja iz Ložnice pri Žalcu. Sedež in vaje imajo v Socki, kjer se družijo in vadijo 1-2-krat na teden. Andrej Belej (trobenta), Andrej Marovšek (klarinet), Matej Jakopanec (klavirska in diatonična harmonika), Gregor Kovačič (kitara) in Filip Majcen (bas kitara in bariton) so si nadeli ime Nočna izmena. Ime ansambla so podedovali od prednikov enega izmed ustanovnih članov zasedbe, ki pa zaradi šolanja v ansamblu ne igra več. Fante druži dobro prijateljstvo, ljubezen do narodno-zabavne glasbe in želja po glasbenem udejstvovanju na koncertih, zabavah in tekmovanjih. Glasbeno aktivni so že iz vrtčevskih let, ljubezen do glasbe pa izvira tudi iz glasbenih družin. 

Fantje se lahko pohvalijo s širokim glasbenim repertoarjem, saj igrajo vse od Avsenika pa do Slaka, na zabavah pa ne manjka niti modernejših ritmov slovenske narodne in zabavne glasbe. Svoj nastop dopolnijo tudi z glasbo tujih izvajalcev in popestrijo z raznimi skeči in humorjem. Igrajo na raznih zabavah, kot so obletnice, rojstni dnevi, poroke, presenečenja, udeležijo pa se tudi javnih prireditev. Letos jih je bilo zaradi COVID-19 malo, a fantje ostajajo optimistični. 

Med cilje za prihodnost so si poleg igranja na veselicah, koncertih in zabavah zadali tudi sodelovanje na glasbenih tekmovanjih oz. festivalih, kjer se želijo predstaviti širši javnosti, pridobiti izkušnje, nova poznanstva in potrditev strokovne komisije, da so na pravi poti. Vsaka kritika je namreč dobrodošla, saj le tako lahko skupaj pišejo zgodbo nove Nočne izmene. 

Prvo obletnico delovanja je ansambel obeležil z izidom prvega valčka z naslovom Bova skupaj odletela, za katerega je besedilo napisala Anita Zupanc, melodijo pa je prispeval član Vražjih muzikantov, Luka Krof. Pesem govori o ljubezenskem popotovanju skozi življenje. Natančneje o starejšem zaljubljenem paru, ki se rad spominja svoje mladosti in začetkov njune ljubezni. V refrenu si obljubita, da se ne bosta ločila, niti ko zadnjič zatisneta oči, ampak kot pravi naslov "Bova skupaj odletela". Za pesem so posneli tudi videospot, ki si ga lahko pogledate na YouTube, prav tako pa je valček že mogoče zaslediti na tv zaslonih in radijskih postajah. 

 

Tekst: Nina Mlinar

Foto: Nik Skerbiš

Oglejte si tudi