Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
0°C
PON.
12°C
-2°C
Oceni objavo

Festival stare glasbe na gradu Lemberg

Grad Lemberg dobiva na pogled vedno lepšo podobo, vsebinsko pa dušo in življenje. Za vse skupaj gre zahvala lastniku gradu, gospodu Franciju Zidarju, ki vlaga velika sredstva in ogromno truda v obnovo, za vsebinske projekte pa se večkrat poveže s Turističnim društvom Nova Cerkev, kjer mu radi priskočimo na pomoč.

V soboto, 7. julija, je na gradu tekla ena od prireditev Festivala stare glasbe, ki se čez poletje vrstijo na različnih lokacijah po Sloveniji. Nastopil je mednarodno priznani belgijski sekstet ZEFIRO TORNA, prireditev pa so obiskali eminentni gostje iz vse Slovenije. Za boljše počutje obiskovalcev so pomagali poskrbeti tudi člani Turističnega društva Nova Cerkev. Odsev bakel in domače dobrote naših članov so vsakomur še dodatno polepšale večer.

Naslednja priložnost, da obiščete grad, bo že v petek, 31. avgusta, saj bo ob 18. uri otvoritev razstave umetniških del slikarjev amaterjev. V nedeljo, 2. septembra, pa bo tam tekla zdaj že tradicionalna prireditev NEDELJSKO GRAJSKO POPOLDNE. Prireditev se bo pričela ob 13. uri, kulturni program pa bo potekal od 14. ure naprej.

                                                                                                                             Predsednica TD Nova Cerkev

                                                                                                                             Zvezdana Gal

Oglejte si tudi