Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Čudovit božični koncert Dekliške vokalne skupine KUD France Prešeren iz Vojnika

V soboto, 22. 12. 2012, ob 18. uri je Dekliška vokalna skupina KUD France Prešeren iz Vojnika pod vodstvom Emilije Kladnik Sorčan pripravila zelo prijeten koncert v kulturnem domu v Vojniku.
Dekleta, bivše učenke Osnovne šole Vojnik in nekdanje članice šolskih zborov, so letos pripravila že drugi koncert, tokrat z božično vsebino. Repertoar so pevke popestrile s pesmimi različnih držav. Pestrost ritmov in jezikov je dodala svoj čar k vzdušju, ki so ga pričarale tudi z zanimivo dekoracijo in  osvetlitvijo. Članice skupine so Amadeja Belej, Janja Belej, Ana Hotko, Sara Gobec, Urška Golob, Urška Jurgec, Urška Koželj, Urška Oprčkal, Vesna Kotnik, Špela Majcen, Nina Podgoršek, Maja Srebočan, Nika Šaloven, Ana Marija Štante, Jožica Štokovnik, Petra Vivod in Martina Zorko. Na klavirju jih je spremljala Natalija Podgoršek, na kitari Martina Zorko, na flavti pa Maja Srebočan. S spremno besedo je prireditev doživeto povezoval Filip Brezovšek.

Kot gostje koncerta so nastopili člani Okteta KarKar, ki ga v večini sestavljajo bivši dijaki I. gimnazije v Celju. Njegov vodja je Uroš Jurgec, ki je prav tako prve pevske izkušnje nabiral v šolskih zborih pri Emiliji Kladnik Sorčan. Njihov nastop je bilo prijetno presenečenje in dodatek k prijetnemu vzdušju večera.

Dekletom so za uspešno delovanje  čestitali župan Beno Podergajs, predsednica KS Vojnik Lidija Eler Jazbinšek in ravnateljica OŠ Vojnik Majda Rojc.

                                                                                                                                                                        Milena Jurgec

                                                                                                                                                                        Foto: Jure Vovk

 

Oglejte si tudi