Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
12°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Utrinki iz Špesovega doma

Niso se še dobro končale pustne norčije, že smo okna okrasili s srčki, in to ne samo za valentinovo, ampak tudi za dva praznika, namenjena ženam in materam - za 8. marec, dan žena, in 25. marec, materinski dan.
Seveda v Domu tem praznikom namenimo posebno pozornost, saj dobro vemo, koliko oba v teh dneh pomenita vsem ženam in materam, ki živijo pri nas.

 

Še posebej težko smo pričakovali obisk znanega glasbenega para, Majde in Marjana Petana, ki sta s svojim, prav v ta namen pripravljenim nastopom razveselila ne le ženski del naših stanovalcev, ampak se je kakšna solzica ob nežnih melodijah utrnila tudi marsikateremu moškemu.

 

V okviru teh dveh praznikov pa so nas, tako kot že lani, obiskali učenci Osnovne šole Frankolovo. Ti so nam v skrbno pripravljenem programu učitelja Marijana Čretnika in ob pomoči njegove žene Minke, ki, kljub temu da je v pokoju, še vedno rada priskoči na pomoč, pripravili praktično vse - od lepo zapete pesmi otroškega zborčka do  plesa, recitala in frajtonerice. Tako obširnega in vsebinsko bogatega programa s tako velikim številom nastopajočih v domu že dolgo nismo spremljali. Zahvala pa seveda velja tudi ravnatelju šole in voznikom minibusov, ki so otroke varno pripeljali v Vojnik in po nastopu nazaj na Frankolovo.

 

Rada pa bi vam še na kratko predstavil našega novega stanovalca, glasbenika, ki se je pred kratkim odločil za življenje v našem Domu. To je gospod Tone Videc, znano ime slovenske narodnozabavne glasbe in še vedno aktivni član znane glasbene skupine Vitezi polk in valčkov, kjer nastopajo praktično najboljši godci, ki so kdaj igrali pri nas in so se po končani glasbeni karieri zbrali v tej glasbeni skupini. Odkar je pri nas Tone, ki igra na razne inštrumente, predvsem trobila, se seveda največkrat sliši glas frajtonerice, pridružil pa se je tudi domskemu pevskemu zboru. Večkrat ga v zadnjih časih lahko gledamo tudi po televiziji, kjer je sam ali z Vitezi reden gost oddaj z narodnozabavno vsebino.

 

Mi mu seveda želimo še veliko zdravja in mnogo zaigranih melodij v družbi svojih glasbenih prijateljev – in seveda v naši družbi.

 

Elči Gregorc

 

 

Oglejte si tudi