Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Župnijski praznik v Vojniku v znamenju ponovitve nove maše

V nedeljo, 26. 8. 2012, smo v župniji Vojnik praznovali lepo oz. Jernejevo nedeljo. Slovesnost je ob domačem župniku Antonu Pergerju in domačinu dr. Bogdanu Kolarju vodil novomašnik Ivan Šumljak, edini letošnji novomašnik v mariborski nadškofiji.
Vsako leto se na Jernejevo nedeljo zberejo domači in drugi verniki. Kljub napovedi, da bo deževalo, je bila slovesna procesija v lepem vremenu, med mašo je deževalo, po maši pa je spet nehalo, da so lahko verniki okusili pogostitev, ki jo pripravijo člani Župnijske Karitas Vojnik in mnoge gospodinje, ki prinesejo pecivo in kruh, ter vinogradniki z dobrim vinom.

Slovesnost se je pričela s procesijo, kjer je sodelovala Godba na pihala Nova Cerkev, v zvoniku pa so fantje pritrkovali. Nadaljevalo se je s slovesno mašo, pri kateri so sodelovali farani in pevci domačega pevskega zbora pod vodstvom prof. Tomaža Marčiča, ki so ob zaključku  novomašniku zapeli čudovito pesem Izza holmov . Novomašnik Ivan je bil v naši župniji do posvetitve v duhovnika diakon, domači župnik pa je bil njegov mentor. Zelo dobro sta sodelovala, saj se je mladi bogoslovec izredno kvalitetno vključil v delo župnije. Veliko je delal z mladimi, rezultat tega je bil čudovito izpeljan letošnji oratorij, na katerem so sodelovali številni animatorji in mladinci. Med farani je stkal posebne vezi. Zdaj je že na svojem prvem delovnem mestu na Škofiji Celje, kjer opravlja delo škofovega tajnika.

Po maši so se na srečanju zbrali dekanijski duhovniki, vojniški duhovniki, novomašnikova rejnica ter brat in sestra ter najožji župnijski sodelavci.

Milena Jurgec

Oglejte si tudi