Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Podjetje ALBA d.o.o. položilo temeljni kamen za izgradnjo novih poslovnih prostorov v obrtni coni v Arclinu

Podjetje ALBA d.o.o. v strokovnih krogih utrjuje položaj enega najuspešnejših podjetij v Sloveniji za kalibracijo (umerjanje) mase, volumna, pretokov, temperature in sile ter zavzema osrednje mesto tudi med proizvajalci tehtnic. To pozicijo želijo še nadgrajevati in se na osnovi inovativnosti in prilagodljivosti zahtevam kupcev s pomočjo kakovostnih izdelkov in storitev ter inženiringa, povzpeti na zavidljivo mesto tudi na širšem evropskem tržišču, je dejal direktor podjetja Alojz Kračun.
Naša osnovna dejavnost od leta 1986 je servisiranje elektronskih tehtnic. To ni nadaljevanje dela dejavnosti Tovarne tehtnic Celje. Izvajamo predvsem popravila tehtnic in laboratorijske opreme, pospešeno vlagamo v razvoj in urejamo poslovanje po evropskih standardih kakovosti in si tako pridobivamo zaupanje največjih farmacevtskih proizvajalcev v Sloveniji.

Smo družinsko podjetje, po 25-ih letih uspešnega dela danes polagamo nov temeljni kamen za nov objekt, ki bo nudil delavcem in vsem nam še ustreznejše pogoje dela, varno delo in zagotavljal nova delovna mesta. Z delom se da marsikaj narediti. Moram reči, da v tem trenutku nismo vezani na objekt saj 70 % dela izvajamo na terenu. V novem objektu bodo v spodnji etaži prostori namenjeni laboratorijem, v zgornji etaži pa bo komerciala. Del bo namenjen muzeju, to sem imel pred 15-imi leti tudi v Celju, zdaj pa bom prostore prilagodil zahtevam muzejske dejavnosti po vsebini – TEHTANJE SKOZI ČAS, torej tehtnice od začetka pa do današnjih dni.

Glede recesije krize ni. Če je to kriza, naj še kar traja. Če delaš in se prilagajaš trgu, kupcem in zahtevam potrošnikov, se za delo ni bati. Ljudje in podjetja čedalje bolj tehtajo, vse več se zahteva natančnosti, saj se vse bolj zavedajo, da so danes pomembni grami tako pri vhodu v dom ali podjetje kot pri izhodu.

Mislim, da ko ste nas sprejeli v občino Vojnik, se ne bo spremenil samo materialni ampak tudi kulturni odnos. Zavedati se moramo, da smo posel ljudje. Pomembno je, da se zavedamo, da ne gradim samo jaz - jaz vodim; s sodelavci pa gradimo, to je naša skupna motivacija in ni strahu, da ne bi uspeli.

 

Jure Vovk

Oglejte si tudi