Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

7. kolesarski vzpon na Strnadov travnik odlično uspel!

15. avgust je za ŠD Socka pomemben dan v letu, saj imamo takrat na Strnadovem travniku skupno druženje z gorskimi kolesarji in pohodniki. Tako smo letos organizirali že 7. kolesarski vzpon in drugič tudi mašo ob Marijinem prazniku.
Gorski kolesarji so se zbrali pred gasilskim domom v Socki in ob 10. uri se je za 50 kolesarjev začel boj za zmagovalne stopničke v posameznih kategorijah. Naj povemo, da je proga zelo zahtevna, saj vsebuje 2,5 km asfalta in 2 km makadamske in gozdne ceste, premaga pa se 330 m višinske razlike. Vendar se je ne ustrašijo niti domačini, ki se odpravijo na kolo, še najmanj pa profesionalni kolesarji, ki se vedno znova vračajo na našo tekmo in nam vlivajo motivacijo za pripravo le te.

Smo zelo zadovoljni, da našo majhno prireditev v Socki obiščejo tako pomembna imena v kolesarstvu na Slovenskem ozemlju, kot so:

Robert Vrečer, član KK Perutnina Ptuj. -večkratni državni in pokalni prvak SLO v krosu, večkratni ter aktualni državni prvak SLO v vzponu tako z gorskimi, kot tudi s cestnim kolesom;

Dejan Vračič, član ekipe Team Korak naprej - večkratni državni prvak SLO v vzponu z gorskim kolesom, ter podprvak v tej disciplini v zadnjih dveh sezonah, osvajalec odličij na DP v maratonu ter na cestnih dirkah, zmagovalec Koroškega pokala v kolesarskih vzponih v tej sezoni;

Marko Čretnik, član ekipe Ganesha Team-večkratni amaterski pokalni prvak SLO v krosu ter aktualni podprvak v tej disciplini, večkratni amaterski državni prvak SLO v vzponu tako z gorskim, kot tudi s cestnim kolesom, zmagovalec Koroškega pokala v kolesarskih. vzponih v sezoni 2008;

Klemen Štimulak, član ekipe Radenska – KD Finančna točka - aktualni državni prvak SLO med mlajšimi člani v kronometru, aktualni podprvak s cestne dirke med mlajšimi člani, nosilec več odličij v mlajših selekcijah;

Urban Ferenčak, član ekipe Surfing shop-aktualni državni in prvak SLO v krosu med mlajšimi člani ter večkratni državni in pokalni prvak SLO v krosu v mlajših selekcijah, udeleženec dirk v krosu za Evropsko ter Svetovno

prvenstvo ter pokal, velik up SLO gorskega kolesarjenja;

Urban Šolinc, član ekipe Ganesha Team-zmagovalec dirke za pokal slo v krosu leta 2010, redni udeleženec dirk za pokal SLO.

Res je, da domačini nimajo »šans« za zmago, vendar pa lahko s ponosom povedo, da so s takšnimi veljaki ob boku prekolesarili štartno črto.

Prvi trije po posameznih kategorijah so prejeli medalje, vsi udeleženci pa dobijo tudi praktične nagrade naših pokroviteljev:

- v kategoriji dečki do 15 let je zmago slavil domačin Tristan Šeško z odličnim časom 31.51 min, sledila sta mu Jan Jenko (32.04 min) in Tadej Operčkal (50.51 min),

- v kategoriji moški od 16 do 35 let je zmago slavil Robert Vrečer z najboljšim časom proge 14.51 min, sledil mu je Dejan Vračič s časom 16.05 min, tretje mesto pa je zasedel Marko Čretnik s časom 16.08 min,

- v kategoriji nad 36 do 50 let je zmago slavil Vladimir Durković s časom 20.13 min, drugo mesto je zasedel Robert Novak (22.14 min) in tretji je bil Silvo Šlavs s časom 23.36 min,

- v kategoriji moški nad 51 let je zmago slavil Stane Meža s časom 24.54 min, sledila sta mu Tone Vidmar (27.02 min) in Vinko Žagavec (27.22 min).

Tekmovanja sta se udeležili tudi dve deklici do 15 let, pri katerih je zmago slavila Katja Božnik s časom 43.54 min, Dominka Stropnik pa je dosegla čas 1 uro in 9.12 min. V kategoriji ženske pa je zmago slavila Natalija Anderluh s časom 23.40 min,  drugo mesto je zasedla Andreja Godec s časom 24.40 min in tretja je bila Mateja Gerčar s časom 27.10 min.

Da pa spodbudimo tekmovalnost tudi med člani ŠD Socka smo naredili posebej kategorijo članov, v kateri si je zmago prislužil Marko Čretnik, drugi je bil Urban Šolinc tretji pa Anže Plevnik.

Tako smo zadovoljni zaključili z razglasitvijo rezultatov ob 12. uri že 7. tradicionalni kolesarski vzpon v Socki in si zagotovili, da se naslednje leto ob istem času spet srečamo na Strnadovem travniku.

Da pa se je veselje nadaljevalo, so se iz vseh okoliških krajev sprehodili pohodniki, ki se jih je do maše ob 13. uri zbralo krepko čez sto. Skupaj z dekanom Alojzijem Vicmanom smo zmolili v zahvalo Marijinemu prazniku ter se v mislih spomnili na pokojnega Štefana Šošterja. Po maši smo se okrepčali z odličnim golažem, čevapčiči ali s palačinkami in spili kakšen kozarec ter pokramljali s prijatelji v senci prečudovite narave.

V večernih urah smo prireditev zaključili zadovoljni in ob prepričanju, da se že tradicionalno zopet ob istem času dobimo drugo leto.

Ob koncu se naj zahvalim vsem sodelujočim, ki ste kakor koli pomagali izpeljati prireditev ter vsem pokrovitejem, ki nam vsako leto velikodušno pomagate razveseliti kolesarje z praktičnimi nagradami.   

 

                                                                                    Brigita Božnik   

Oglejte si tudi