Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Srečanje starejših na Frankolovem

V okviru praznika Krajevne skupnosti Frankolovo, ki ga praznujemo 23. maja, smo prav na ta dan organizirali vsakoletno, tradicionalno srečanje starejših krajanov v Gostilni Turist Frankolovo. Vabila za druženje prejmejo krajani, ki bodo v tekočem letu dopolnili sedemdeset let ali več.
Letos se je prijavilo rekordno število udeležencev, saj se je srečanja udeležilo več kot 60 krajanov in krajank. Veseli smo takšnega odziva, obenem pa prepričani, da marsikateremu starejšemu takšno srečanje veliko pomeni. Zavedamo se, da je precej starejših, ki se srečanja zaradi zdravstvenih težav ne morejo udeležiti. Pred srečanjem je dr. Vinko Kraljič, župnik sosednje župnije Črešnjice, bral vsakoletno sveto mašo za starejše krajane. Pridružil se nam je tudi domači župnik, pater Branko Cestnik, ki maše v takšen namen bere že vrsto let.

 

Organizatorji srečanja smo že tri leta zapored: Krajevna skupnost Frankolovo, Župnijska karitas Frankolovo in Krajevna organizacija Rdečega križa Frankolovo. K sodelovanju smo povabili otroke Vrtca Mavrica Vojnik iz enote Frankolovo, ki so pod vodstvom vzgojiteljice Dušanke Krančan in vzgojitelja Andreja Tojnkota izvedli krajši kulturni program. V nadaljevanju je kulturni program s svojim ubranim petjem popestril še Kvartet Frankolovo. Sledilo je prijetno druženje ob hrani in pijači.

 

Zbrane so pozdravili in nagovorili predsednik Sveta KS Frankolovo Dušan Horvat, župan Občine Vojnik Branko Petre in predsednica Krajevne organizacije Rdečega križa Frankolovo Marija Čretnik. Ob koncu uradnega dela je predsednik Sveta KS Frankolovo najstarejši udeleženki Tereziji Krivec in najstarejšemu udeležencu Jožetu Gregorcu izročil priložnostni darili. Spomnili pa smo se tudi krajanke Eme Kroflič, ki je prav na ta dan praznovala svoj 86. rojstni dan. Emi smo čestitali in zapeli pesem »Vse najboljše …«. Urednica Ogledala Lea Sreš je prisotne fotografirala, tako da bo spomin na srečanje še lepši. Vsi prisotni so prejeli spominska darilca, ki jih že nekaj let pripravijo otroci Vrtca Mavrica Vojnik iz enote Frankolovo. Hvala za lepo gesto.

 

Zahvaljujemo se vsem nastopajočim za izvedbo kulturnega programa, članicam Župnijske karitas Frankolovo za čudovito pecivo in vsem udeležencem srečanja, ki ste s svojo prisotnostjo polepšali druženje. Veselimo se prihodnjega srečanja z vami v želji, da ste zdravi, srečni in veseli.

 

Tekst: Dušan Horvat

Foto: Lea Sreš

 

Oglejte si tudi