Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

OBČINA VOJNIK OBELEŽILA SVETOVNI DAN VODE

Zemlja iz vesolja je videti kot modri biser, saj je je kar ¾ prekrite z vodo. Slovenija se uvršča z vodo najbolj bogate evropske države in ker je voda naše največje bogastvo, vir življenja, smo se odločili, da bomo svetovni dan vode obeležili s simbolnim zagonom vodnjaka v trgu Vojnika. Letošnja tema Svetovnega dneva vod 2012 je "Voda in varnost preskrbe s hrano".
Ta vodnjak, kot izkazana hvaležnost bogastva, vodi izpod Pohorja - je kot spomenik posvečen živi pitni vodi, ki izvira izpod pohorskega masiva in v normalnih razmerah daje življenje rastlinam, živalim in ljudem vzdolž svoje poti.
Z obnovljenim vodnjakom smo želeli izkazati poklon vodi, kot viru preživetja in s tem ohranjanje bogastva naravne in kulturne dediščine naše krajine. K obnovi vodnjaka smo pristopili v želji, da ohranjamo zavest o celovitem pomenu vode v človekovem okolju in s tem spodbujamo aktivno delovanje ljudi za njeno ohranjanje in izboljšanje njene kakovosti v našem okolju.

 

Zelo lepo je povedala snovalka idejnega projekta obnove vodnjaka, Fanika Škorja PušniK: "Vse kar je in kar imamo nam je dano na posojo, in na nas je, da čuvamo to za rodove, ki prihajajo za nami."

 

Pripravila:

Petra Pehar Žgajner

 

 

Povezave

www.vojnik.si

Oglejte si tudi