Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
26°C
11°C
JUTRI
22°C
15°C
2408

19. srečanje slovenskih Gradiščanov na Gradišču pri Škofljici

15. junija 2019 smo imeli 19. srečanje slovenskih Gradiščanov na Gradišču pri Škofljici.

Predsednik vaške skupnosti Gradišče Milan Richter in župan občine Škofljica Ivan Jordan sta po kratkem kulturnem programu z veseljem od naše delegacije sprejela prehodna simbola slovenskih Gradiščanov in z velikim ponosom v svojih kratkih nagovorih sporočila navzoči javnosti, da se morajo nadaljevati vsakoletna tovrstna srečanja, ki niso politične narave in ljudi povezujejo. Sledila je še izmenjava protokolarnih daril in Ansambel Roka Žlindre je napravil pravi »žur«, da je plesalo staro in mlado.

Na povabilo župana občine Škofljica Ivana Jordan so se odzvale tri županje: Saša Likavec Svetelšek – občina Hrpelje Kozina, dr. Vlasta Krmelj – občina Selnica ob Dravi in Alenka Štrucl Dovgan – občina Divača.

Na sestanku vseh slovenskih predstavnikov Gradiščanov smo določili naslednje organizatorje: za leto 2020 – Gradišče pri Lukovici, 2021 – Gradišče na Kozjaku (občina Selnica ob Dravi), in 2022 – Gradišče pri Divači. Sredi noči smo se veseli in zdravi vrnili domov.

Vojniški Gradiščani se zahvaljujemo Občini Vojnik in županu Branku Petretu za podporo, kjer smo dostojno predstavljali svoj kraj skupaj z občino Vojnik.

 

 

Tekst in foto: Martin Goleš

 

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi