Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Z Vertovcem v rojstni kraj slovenske himne

V soboto, 2. februarja 2019, bo Turistično društvo Podnanos organiziralo že 16. tradicionalni pohod 'Z Vertovcem v rojstni kraj slovenske himne'.

Zbrali se bomo pred kulturnim domom v Podnanosu ob 8:00 uri. Pohodnike bo avtobus odpeljal v Šmarje, kjer si bomo najprej ogledali spominsko sobo o Matiji Vertovcu, ki so jo uredili člani društva, ki nosi ime po njem. Od tu se bo pešpot nadaljevala v zaselek Jakulini, kjer bomo imeli postanek pred rojstno hišo Matije Vertovca.
Pot bomo nadaljevali med vipavskimi griči in vinogradi in obiskali kmetijo Volk na Erzelju, kjer bo degustacija vin. Sledi krajši vzpon do cerkve Marije Snežne nad Gočami, kjer bo maša, ki jo bo daroval tamkajšnji župnik Ivan Furlan.
Po končani maši nas bo pot vodila na Furlanovo kmetijo na Gočah, kjer se bomo okrepčali s toplo malico. Z Goč bomo nadaljevali skozi Podrago do Podnanosa, kjer se bo pohod zaključil s krajšim kulturnim programom.

Prispevek za degustacije in topel obrok je 10€ (štartnina), prispevek za avtobusni prevoz pa 2€. Zaradi organizacije so zaželene predhodne prijave na Stojan Vitežnik (031 615 036) ali Jožica Kodre (070 799 309).

Oglejte si tudi