Logo MojaObčina.si

Vipava

DANES
31°C
18°C
JUTRI
30°C
20°C
4776

Zaključek krožka 'na vrtu'

V sezoni 2018/19 je na Gočah, v prostorih krajevne skupnosti, pod okriljem Ljudske univerze Ajdovščina potekal študijski krožek 'Na vrtu'.
Udeleženke krožka, so pridobile znanje o vrtu, vrtnarjenju, gojenju vrtnin in izdelovanju različnih izdelkov, ki so potrebni v gospodinjstvu. Veliko tem smo že obdelale, veliko pa jih je še ostalo. V letošnji sezoni je naša srečanja najbolj zaznamoval dan krompirja, ki smo ga organizirale v novembru, kjer smo spoznale sorte krompirja, bolezni in vse o pridelovanju le tega.
Srečanje v letošnji sezoni smo zaključile v začetku aprila na zeliščni kmetiji Vila Lavanda v Lokavcu. Kmetijo nam je predstavila zeliščarka Urška. Ogledali smo si njene nasade sivke, smilja, ameriškega slamnika in mogočne vrtnice. V njihovih prostorih smo nato zaokrožili srečanja še s podelitvijo potrdil zvestim udeleženkam in udeležencem, ki jih je bilo kar 37. Potrdila o udeležbi je razdelila Damjana Benec, ki je skozi celo sezono skrbela za strokovni del naših srečanj. Majhne pozornosti ob zaključku pa nam je razdelila Anja Godnič, ki je celo sezono skrbela, da nam je bilo toplo in prijetno v prostorih krajevne skupnosti, ter da je vse tekoče potekalo. Vse navdušene in pod vtisi letošnjih srečanj ter v pričakovanju jeseni, da se ponovno srečamo na krožku, smo z zakusko zaključile lep dan.

A.G in D.B

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi