Logo MojaObčina.si

Vipava

JUTRI
32°C
18°C
NED.
35°C
19°C
2462

Vabilo na pohod

Planinsko društvo Podnanos prireja že 37. tradicionalni Pohod po Vojkovih poteh na Nanos, ki bo letos še posebej potekal v spomin na našega rojaka, domoljuba Janka Premrla -Vojka. Pohod bo potekal 1. marca 2020. Dan prej, 29. februarja 2020 bo 100. obletnica njegovega rojstva. 

Začetek pohoda bo izpred OŠ v Podnanosu, ura ni določena, ker pohodniki startajo sami časovno poljubno kot pač prispejo v Podnanos. Pot pelje iz Podnanosa čez potok Močilnik, nato pa skozi vas Podbreg čez Tabor in se vzpenja na planoto Zatrep.

Od tu se steza strmo dvigne v pobočje Nanosa. Na vrh pridemo pri kapelici, takrat smo 'na Konju' na višini 920m. Če je lepo vreme, je od tu lep razgled po zgornji Vipavski dolini, Krasu ter do morja in naprej v Furlansko nižino.

Od kapelice se steza spušča do kmetije 'pri Strgarjevih'. Od Strgarjevih gremo delno po gozdni cesti, delno pa po stezi do koče Nanos, kjer je konec pohoda. Tu se pohodniki lahko okrepčajo in potrdijo vzpon. Sledi še spust v dolino. 

Sam pohod traja okrog tri ure in je primeren za vse kategorije pohodnikov, potrebna je le ustrezna pohodniška oprema glede na vremenske razmere. Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost.
Startnine ni, pijača in jedača pa bo na razpolago po simbolični ceni.

 

Dodatne informacije glede pohoda lahko dobite pri vodji pohoda g. Sandiju Nabergoju (tel. 041 961 598), pri predsedniku društva g. Boštjanu Nabergoju (tel. 051 358 367) ali pa na mail naslovu: info@pd-podnanos.si

 

Lepo vabljeni v čim večjem številu na Nanos!

 

PD Podnanos

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi