Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Folklorno društvo Vipava v Splitu

Folklorno društvo Vipava je, na povabilo predsednice Turističnega društva Notranjske Cerknica - gospe Magdalene Mekina, sodelovalo na 10. dnevih Nostalgije v Kaštel Stari pri Splitu. Skupaj smo se v četrtek 27.6. odpravili z avtobusom proti Splitu.

TD Cerknica je pobratena z Kaštelom, zato že tradicionalno vsako leto sodelujejo pri programu Nostalgije, kjer se predstavijo domači obrtniki, kulinarika in ples. TD Cerknica se predstavi s svojo kulinariko notranjsko cerkniške regije, plesalci folklore pa prikažejo plese. FS Vipava se je predstavila z vipavskim plesom Pod skalco, sodelovala in zapela pa je tudi v jutranji oddaji HRT - Dobro jutro hrvatska.

Priložnost smo si imeli ogledati koncert njihove domače folkorne skupine 'Jedinstvo Split', ki letos praznuje 100 let svojega delovanja in imeli kaj videti in slišati. Na večernem druženju ob prazniku Sv. Petra in Pavla pa smo pokušali domače dobrote Kaštelanov in se zavrteli ob dobri glasbi.

Seveda smo si vzeli tudi čas za skupne jutranje kavice, kopanje v toplem morju in za ogled lepega mesta Split.

Tri dnevno druženje in praznovanje s Kaštelani in TD Cerknica nam bo ostal v trajnem spominu, saj smo skupaj preživeli res nekaj lepih skupnih trenutkov s polno zabave in smeha.

Majda Cankar

Oglejte si tudi