Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
26°C
12°C
Oceni objavo

Decembrsko veselje

S sladkim, a zaradi prehitre minljivosti tudi malo kislim spominom, se oziramo na decembrsko veselje, ki smo ga pričarali številnim otrokom in družinam iz lokalnega okolja.  

V decembrski čas smo vstopili z organizacijo ustvarjalnih delavnic za otroke v krajevnih skupnostih Stomaž in Brje. Otroci so pod mentorstvom srčnih prostovoljk izdelovali čudovite unikatne voščilnice in božične okraske, zaplesali na božične pesmi, brejski otroci so se po delavnici pridružili tudi sokrajanom pri prižigu lučk v vasi in tako vstopili v ta čarobni mesec.  

Veselje smo nadaljevali z dobrodelnostjo - že v prvi decembrski polovici nas je presenetila močna donacija skrbno izbranih, ohranjenih in kakovostnih oblačil za otroke, mlade in odrasle, ideja je prišla s strani zaposlenih podjetja Shell. Z njihovo pomočjo smo obdarili 20 družin. Tej srčni gesti, tako preprosti, a za naše družine izredno pomembni, močno aplavdiramo in se zaposlenim iskreno zahvaljujemo za angažiranje, organizacijo in dostavo vseh oblačil in modnih dodatkov. Hvala!  

Z dobrodelnim decembrom smo nadaljevali in se nadaljnje povezali s številnimi dobrimi decembrskimi možmi, ki so se v preobleki donatorjev, podjetij in organiziranih dobrodelnih akcij izkazali za močno skupnost s skupnim ciljem - otrokom in mladim omogočiti čarobne, iskrive in srečne praznične dni. Društvo se je tako povezalo z dvema večjima, nacionalnima akcijama, Božiček za en dan in Trije zimski botri ter z našo krovno organizacijo ZPMS. Z velikim veseljem smo se odzvali tudi ponudbi lokalnega podjetja Pipistrel - na katerega smo izredno ponosni -, ki je svojo dobrodelnost izkazal z donacijo in dostavo čudovitih kakovostnih igrač, družabnih iger, pobarvank, šolskih potrebščin in sladkobnih pocrtkov za najmlajše. Lagali bi, če bi rekli, da nam pogled na kombi, poln škatel, ni ustvaril cmočka v grlu (nekaj nam je padlo v učke, khm). Hvala iz srca vsem zaposlenim - izkazali ste izjemno predanost višjemu cilju, se povezali v času, ko včasih že dvomimo v trdnost družbe ter v lokalnem okolju ustvarili spremembo na bolje. Podporo pri obdarovanju otrok iz socialno-ekonomsko šibkejših družin nam je izkazalo tudi nekaj posameznikov z donacijo daril, sredstev ali prostovoljskih ur, za kar smo jim iskreno hvaležni.  

Osrednja proslava ob veselem decembru je potekala 20. 12. v Hiši mladih. Otroke je nagovorila predsednica društva Kristina Valič ter predstavnik Pipistrela Tine Tomažič. Otroke in njihove družine je v prostoru, polnem lučk, animirala otroška pevka Andreja Zupančič, potem pa skupaj z njimi priklicala enega izmed dobrih mož - prav izpod Triglava je prišel - našega Dedka Mraza. S polnim košem in z zvestim škratkom ob strani je pozdravil otroke in jim predstavil svojo zlato knjigo, prebral pisma nekaterih otrok ter jim nazadnje, tako težko pričakovano, podelil darila, ki so se jih vsi zelo razveselili.  

Z besedami se ne da opisati pogleda in iskric v očeh otrok ob prejemu darila. Sin odvija darilo, odpre škatlo, v njem Nutella in sladkarije ... brska dalje in zagleda bistvo. Tako veselega ga že res dolgo, dolgo nisem videla. Iz srca hvala vsem skupaj, vam za organiziranje vsega skupaj in seveda božičkom.
Lep pozdrav, kje začeti ... Nimam besed. HVALA je premalo, a vendar vam rečem HVALA, HVALA iz srca, kako ste moji hčerki polepšali praznike! Kako je objemala te njene telovadne, ko smo prišle domov ... In kako čudovit dogodek je bil ... Na poti domov smo obe malo jokale od sreče in hvaležnosti. Miljonkrat vam HVALA! Želiva vam lepe praznike in veliko zdravja. 

Nekaj našega prispevka k praznovanju veselega decembra, v obliki daril ali izposoje oblek za Dedka Mraza, smo prinesli tudi v krajevne skupnosti Vrtovin, Predmeja, Skrilje in Kamnje, ajdovskim tabornikom, vrtcu, OŠ Dobravlje ter CIRIUS-u Vipava.  

Skupaj nam je uspelo in obdarili smo kar 220 otrok iz občin Ajdovščina in Vipava!  

H V A L A se zdi premalo za popotnico za življenje, ki ste jo, naši dragi donatorji, dali našim otrokom in mladim. Z rahlo orosenimi očmi se znova spominjamo vseh živobarvnih daril, čarobne božične glasbe, utripajočih lučk, nasmejanih obrazov ter vaših dobrih del.

Hvala iz SRCA.    

Oglejte si tudi