Logo MojaObčina.si

Vipava

DANES
28°C
19°C
JUTRI
26°C
18°C
2648

Beseda z osmimi črkami

Društvo upokojencev Vipava vabi svoje člane in tudi vse ostale občane, na ogled gostujoče predstave z naslovom 'Beseda z osmimi črkami prva je L', v nedeljo 8. marca ob 16 uri v Kulturni dvorani v Vipavi.

 

Verjetno ni potrebno veliko truda, da rešimo rebus, ki ga nam zastavlja naslov lirične zgodbe. Beseda spremlja vse dni našega bitja. Čustvo, ki je nedeljivi del naših odnosov, opisujemo s številnimi pridevniki, zaradi njega smo srečni in trpimo, smo veseli in žalostni, velikokrat tudi v zadregi. Beseda je lahko otroška, starševska, mladostna, zrela, domovinska, partnerska, neuslišana, tragična. Čustvo, po katerem vsi hrepenimo, o njem so pisali in pišejo literati in se pojejo pesmi.

Odločitev Društva upokojencev Vipava, da bo letos gostujoča predstava ob praznovanju 8. marca, praznika boja za ekonomske, socialne in politične pravice žensk, prav ta, ni bila težka. Zvesti obiskovalci naših že tradicionalnih gostujočih predstav se verjetno še vedno nasmehnejo ob spominu na amatersko igralsko skupino KUD Šempeter in vrhunsko odigrano Partljičevo komedijo; Čaj za dve, ki je že nastopila v Vipavi na povabilo našega društva.

Za vse obiskovalce je vstop prost. Člani Društva upokojencev Vipava bomo obiskovalcem zelo hvaležni za prostovoljne prispevke, s katerimi bomo krili stroške gostovanja.

 

Društvo upokojencev Vipava

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi