Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
5°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Obvestilo Medobčinskega inšpektorata in redarstva

O  B  V  E  S  T  I  L  O

 

 

Spoštovani občanke in občani!

 

V Ljutomeru poteka gradnja mostu čez reko Ščavnico pri Domu kulture. Gradnja naj bi trajala predvidoma do 6. novembra 2019.

Med gradnjo mostu je promet urejan s semaforji in  poteka izmenično enosmerno po polovici mostu.

Opažamo, da je stanje na cesti večkrat zelo zaskrbljujoče, saj vozniki ne upoštevajo, da na semaforju gori rdeča luč.

Zakon o pravilih cestnega prometa v 99. členu med drugim določa, da je prepovedana vožnja vozil, ko na semaforju sveti rdeča luč. Globa za storjeni prekršek znaša 250 evrov, kršitelju pa se izrečejo tudi 3 kazenske točke.

Medobčinski inšpektorat in redarstvo občasno izvaja nadzor nad upoštevanjem rdeče luči na semaforju in ob tem ugotavlja zelo veliko kršitev. Veliko voznikov namreč ignorira, da na semaforju sveti rdeča luč in nadaljuje vožnjo v zaprti smeri.

Istočasno opažamo, da se v krožišču nagnetejo vozila, pri čemer ne pustijo prostih uvozov in izvozov iz krožišča, pri čemer je najbolj zaskrbljujoče to, da se zablokirata uvoz in izvoz v Zdravstveni dom, s čimer se onemogoča vožnja reševalnih vozil.

Opažamo tudi, da pešci ne upoštevajo pravil cestnega prometa, saj pri srečevanju na pločniku stopajo na vozišče ter prečkajo cesto izven označenih prehodov za pešce, s čimer povzročajo še dodatne zastoje.

Spoštovani vozniki!

Prosimo vas, da upoštevate rdečo luč  na semaforju in pravočasno ustavite.

Prav tako  prosimo, da pri premikanju  v koloni puščate proste uvoze in izvoze v krožišču, kakor tudi vse uvoze in izvoze na Prešernovi ulici, Ulici Slavka Osterca,  pa tudi na Ormoški cesti in Kolodvorski ulici, saj bomo s tem zagotovili večjo pretočnost prometa in zmanjšali nejevoljo vseh udeležencev v prometu.

Spoštovani pešci!

Prosimo vas, da pri srečevanju na pločniku ne stopate na vozišče in ne prečkate ceste izven označenih prehodov za pešce.

Bodimo strpni. Dvignimo  kulturo obnašanja v prometu na višjo raven.

 

 

Medobčinski inšpektorat in redarstvo

Oglejte si tudi