Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
5°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Dan odprtih vrat Čebelarskega društva Veržej

Člani čebelarskega  društva Veržej smo v okviru 17. občinskega praznika občine Veržej v petek, 10. junija,  na domačiji predsednika Čebelarskega društva Veržej Alojza Novaka pripravili dan odprtih vrat, predvsem z namenom, da bi obiskovalci spoznali pomen čebelarjenja, kaj vse pridne čebele nudijo človeku.

Na dan odprtih vrat si je čebelarsko opremo, čebelnjak, točila, razno čebelarsko literaturo, ogledalo veliko število obiskovalcev.  Prišlo je tudi veliko čebelarjev iz drugih društev Prlekije in Prekmurja.

Obiskovalci so lahko videli staro,  že zgodovinsko, a ohranjeno čebelarsko opremo, stekleni čebelarski panj, prikazali smo,  kako izdelujejo čebelarski okvir za satnico, ki se da potem v panj. Rdeča nit dneva odprtih vrat je bil v tem, da bi obiskovalci spoznali, kako se dela pri čebelah, da bi ljudje še bolj zaupali v slovenski med in imeli več zaupanja pri nakupu čebeljih pridelkov in izdelkov.

V društvu deluje 13 aktivnih čebelarjev, ki se med sabo zelo dobro razumemo, starejši in bolj izkušeni čebelarji pa z veseljem pomagajo z nasveti nam mlajšim članom.

Pripravila: Petra Seršen

Oglejte si tudi