Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Uspešno zaključili študijski krožek 'Družabne urice slovenščine za tujce’

Na Ljudski univerzi Tržič je od aprila do junija potekal študijski krožek z naslov Družabne urice slovenščine za tujce.

Krožek je potekal enkrat tedensko v dopoldanskem času in je bil namenjen ženskam, ki prihajajo iz Kosova in trenutno živijo v Tržiču. Študijski krožek smo organizirali z namenom krepitve integracije priseljenk s poudarkom na sporazumevanju v slovenščini, seznanjanju s slovensko zgodovino, ustavno ureditvijo in kulturo.

Spoznale smo slovensko abecedo, barve, dneve v tednu, imena mesecev, poimenovanje številk, oblačil, hrane in pijače, poklicev, kako pozdravimo, kako se poslovimo itd. Udeleženke študijskega krožka so se naučile tudi predstaviti, napisati opravičilo in izpolniti enostavne uradne obrazce.  Nekaj časa smo namenile tudi učenju za računalnikom, kjer so se udeleženke naučile uporabljati spletne brskalnike, z namenom, da si preko spleta pridobijo ustrezne informacije.

Študijski krožek smo zaključile s predstavitvijo albanske kulinarike. Kosovske Albanke so skupaj z mentorico pripravile recepte jedi v slovenščini in na zaključku tudi spekle jedi. Kdo ne pozna bureka ali baklave? Vse pripravljeno smo v veselem vzdušju tudi pojedle.

V septembru bomo s študijskim krožkom nadaljevale, tokrat s poudarkom na slovenski kulinariki, tradiciji in kulturi.

Boni Colnar, organizatorka izobraževanja

Kristina Zupan, mentorica ŠK

Oglejte si tudi