Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

LJUDSKA UNIVERZA TRŽIČ SODELUJE S HUMANITARNIM DRUŠTVOM ADRA IN DRUŠTVOM MEDKULTURNI DIALOG

Ljudska univerza Tržič v sodelovanju s humanitarnim društvom ADRA in društvom Medkulturni dialog nudi svetovalno-izobraževalno dejavnost za njihove udeležence, ki so v Slovenijo prišli iz Turčije. Težava, s katero se srečujejo, je učenje slovenskega jezika. Prav tako težko najdejo zaposlitev. Letošnje leto smo dobili s strani MIZŠ odobreno Svetovalno dejavnost, ki deluje v okviru javne mreže. Tako imamo na Ljudski univerzi Tržič dve usposobljeni svetovalki za usmeritev in pomoč ljudem pri kariernem razvoju, načrtovanju poklicne in izobrazbene poti, pri pisanju prošenj in usmerjanju ljudi na ustrezne institucije ipd. dejavnosti.

16. 9. 2021 bomo na sedežu društva ADRA v Ljubljani ob 18.00 izpeljali prvi uvodni svetovalno-izobraževalni sestanek s kratko delavnico. Nanjo so povabljeni udeleženci, ki so jih k nam napotila zgoraj omenjena društva. Napravili bomo tudi načrt za nadaljnja srečanja, upoštevajoč njihove potrebe in našo ponudbo ter  pristojnosti.

Zgolj v sodelovanju, povezovanju in pomoči drug drugemu bomo sposobni ljudem, ki prihajajo k nam v Slovenijo iz drugih krajev, ponuditi tisto, kar potrebujejo, zato upamo, da bo naše medsebojno sodelovanje obrodilo sadove.

Natalija Brumen, direktorica Ljudske univerze Tržič

Oglejte si tudi