Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Medgeneracijsko učenje na Ljudski univerzi Tržič

V novembru 2013 je na Ljudski univerzi Tržič začel delovati Center medgeneracijskega učenja, v okviru katerega enkrat mesečno pripravljamo dogodke različnih tematik, ki so za  udeležence brezplačni. Teden od 23. do 27. novembra 2015 pa bo še posebno v znamenju medgeneracijskega učenja, saj bodo na ljudskih univerzah, članicah Zveze ljudskih univerz Slovenije, po vsej Sloveniji potekali Dnevi medgeneracijskega učenja.

Ljudska univerza Tržič bo ta teden obeležila z delavnicama za različne generacije. V torek, 24.11.2015 ob 18.00 bosta Urška Ambrožič Potočnik in Petra Golinar pripravili zanimivo predavanje o ambientalnem mozaiku. Predavateljici vas bosta popeljali v svet mozaika in predstavili svojo osebno zgodbo, kako sta se srečali s to čudovito umetnostjo, ki je postala pomemben del njunih življenj.  

V četrtek, 26.11.2015 ob 17.00 pa vas vabimo na predavanje Tatjane Miljavec, Nasmeh srca. Skozi primere svoje terapevtske prakse bo predstavila, kaj lahko sami naredimo za svoje zdravje in srečo.

Vendar pa se naše aktivnosti v okviru Centra medgeneracijskega učenja  v letu 2015 še ne bodo končale. V torek, 1.12. 2015 ob 9.00 se bo začel malo drugačen izobraževalni program Onstranski svetovi in potovanje duš skozi psihoterapijo, ki ga bo vodila Natalija Brumen.

Leta pa ne moremo zaključiti brez novoletnega ustvarjanja, ki bo v ponedeljek, 7. 12.2015 ob 16.00. Ustvarjali bomo skupaj z Majdo Fiksl, ki je prava zakladnica idej.

Medgeneracijsko učenje je zanimivo zato, ker razvijanja ustvarjalne pristope za vse udeležence, ki tako lahko spoznavajo, kaj se lahko naučijo od drugega. Starejši ljudje lahko mlade ogromno naučijo. Lahko so njihovi svetovalci in mentorji, pomagajo jim lahko pri doseganju boljših učnih rezultatov, oblikovanju prihodnosti in spodbujajo medkulturno razumevanje. Vendar ne smemo prezreti, da lahko tudi mladi veliko naučijo starejše.

Oglejte si tudi