Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

GLASBA, UMETNOST IN PLES KULTURNO BOGATIJO POBRATENI MESTI

V juniju se nadaljujejo prireditve, ki jih Občina Tržič pripravlja v okviru praznovanja 50. letnice pobratenja z mestom Sainte-Marie-aux-Mines. Po obisku župana Občine Tržič mag. Boruta Sajovica in predsednika Komisije za mednarodno sodelovanje Jožeta Klofutarja na Francoskem veleposlaništvu v Ljubljani, odprtju razstave z naslovom Odkrit pogled in čvrst stisk rok v Galeriji Atrij Občine Tržič ter slavnostnemu nastopu Folklorne skupine Karavanke ob 50. letnici delovanja, se bosta ta konec tedna predstavila še domača glasbena šola in pihalni orkester.

 

Kulturni center Tržič bo v petek, 3. junija 2016, ob 19. uri gostil letni koncert Glasbene šole Tržič. Prireditev sodi v okviru praznovanja 35. letnice praznovanja pobratenja s hrvaškim Ludbregom, zato bodo gostje na koncertu tudi učenci tamkajšnje glasbene šole.

 

Članice in člani Pihalnega orkestra Tržič pa po mesecih vaj vnovič nestrpno čakajo, da se snidejo s svojo zvesto publiko in jo s skladbami popeljejo v dobre, stare čase slovenske popevke, rock'n'rolla, muzikalov in nekaterih zimzelenih hitov. Gost koncerta, ki bo v soboto, 4. junija 2016, ob 20. uri v Dvorani tržiških olimpijcev,  bo Matjaž Mrak, član Policijskega orkestra in pevec ansambla Štajerskih 7. Tržiškim pihalcem se bo na odru pridružila tudi osemintrideset članska zasedba Pihalnega orkestra iz pobratenega mesta Ludbreg.

Od četrtka, 9. do nedelje, 12. junija 2016 bodo osrednji dogodki ob obletnici pobratenja s prisotnostjo francoskih prijateljev in sicer:

 

  • odprtje razstave japonskega umetnika SEIJIJA KIMOTA, ki jo pripravlja Tržiški muzej s podporo Občine Tržič, Ministrstva za kulturo RS in Ministrstva za kulturo nemškega Posarja, v četrtek, 9. junija 2016, ob 17. uri  v Paviljonu NOB. Kiparska razstava z naslovom Moč in Nemoč v okviru eksistencialnih temčloveštva, človekove svobode, minljivosti in trpljenja opozarja na zlorabo moči in trpljenje posameznika,

 

  • slavnostni mimohod po Trgu svobode, v petek, 10. junija 2016, ob 18. uri,

 

  • slavnostna  akademija bo v petek, 10. junija 2016, ob 19. uri v Dvorani tržiških olimpijcev,

 

  • odkritje spominske plošče Paulu Baumanu in Armandu Flecku bo v soboto, 11. junija 2016, ob 9. uri v Parku pobratenja,

 

  • v spomin na 71. obletnico osvoboditve koncentracijskega taborišča pod Ljubeljem bo v soboto, 11. junija 2016, ob 11. uri v Spominskem parku Taborišča Ljubelj slovesnost, na kateri bo slavnostni govornik Boris Pahor, antifašist, taboriščnik in literat,

 

  • v torek, 14. junija 2016, ob 19. uri bo v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja predstavitev knjige dr. Bojana Knifica z naslovom Odkrit pogled in čvrst stisk rok,

 

  • Od 14. do 17. julija bodo Tržičani sodelovali na praznovanju v pobratenem mestu Sainte-Marie-aux-Mines.

 

Častno pokroviteljstvo nad praznovanjem 50. letnice pobratenja mest je prevzel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

 

 

Oglejte si tudi