Logo MojaObčina.si

Tržič

DANES
26°C
16°C
JUTRI
29°C
14°C
11908

NAJBOLJŠI IN NAJBOLJ OBETAVNI ŠPORTNIKI TRŽIČA ZA LETO 2021 (avtorica: Vesna Tišler Sušnik)

V torek, 17, maja 2022, ob 19. uri je v Kulturnem centru Tržič potekala prireditev-podelitev priznanj najbolj obetavnim in najboljšim športnikom Tržiča za leto 2021. Voditelj prireditve je bil stand-up komik Rok Bohinc, ki nas je s svojimi hudomušnimi vložki pošteno nasmejal. V uvodnem delu smo si ogledali predstavitveni video z najboljšimi športniki in prisluhnili  Janezu Kiklu. Slovesnost sta popestrili Glasbena šola Tržič in plesno-akrobatska skupina iz Pirana. Uvodni nagovor je imel Silvo Japelj, predsednik Športne zveze Tržič. Dejal je, da je lepo videti takšno družbo športnikov. Zahvalil se je vsem športnim delavcem, trenerjem, staršem in predvsem športnikom in olimpijcem. Izrekel je dobrodošlico bivšemu županu in novemu poslancu mag. Borutu Sajovicu, njegovemu nasledniku županu Dušanu Bodlaju, prvemu predsedniku Športne zveze Janezu Kiklu in njegovemu predhodniku Borisu Tomazinu. Poudaril je, da je šport tisti, ki nas združuje in povezuje. Optimizem je ena od vrlin športnikov, zato novi predsednik meni, da ni bojazni, da ne bi stvari peljali, tako kot je treba. Misel je zaključil z mislijo Nejca Zaplotnika: »Kjer je volja, tam je pot.«

Pokrovitelj prireditve je bila Občina Tržič. Odmeven je bil govor poslanca Boruta Sajovica, v katerem je pozdravil vse ljudi ponosnega tržiškega duha in športnega srca. Rekel je, da ni nobenih navodil, kako preteči maraton. Preprosto se je treba prijaviti in preizkusiti. Ponosen je na utrip na športnih igriščih v Tržiču in okolici. Prepričan je, da se je treba številnim zahvaliti, ko pridejo na cilj. »Športnim pedagogom, trenerjem, predvsem pa staršem globok poklon,« je dejal. Tudi sponzorjem in donatorjem se je treba zahvaliti. »Tekli in hodili smo skupaj, z roko v roki, od štarta do cilja, in uspeli.« Zahvalil se je vsem trem predsednikom Športne zveze in »mravljici« Biserki Drinovec. Priložnost je izkoristil tudi za zahvalo vsem sodelavcem na občini in Dušanu Bodlaju. Ob bližajočih se lokalnih volitvah je svetoval, da si je pametno zastaviti olimpijske cilje, da naj gre Tržič tudi na področju športa, višje, hitreje in močneje.

Trobilni kvartet je s fanfaro naznanil podelitev priznanj državnim prvakom. V skladu s pravilnikom o podelitvi priznanj Športne zveze Tržič, se podeli priznanja športnikom, ki so v minulem letu osvojili naslov državnega prvaka. Predsednica Komisije za športno rekreacijo pri ŠZ Tržič Ana Jerman in Gorazd Črnilec, predsednik Komisije za šport mladih pri ŠZ Tržič sta podelila plakete.

Mali športni znak so prejeli državni prvaki in prvakinje: Taja Bodlaj, v smučarskih skokih med mladinkami do 16. leta, Živa Dolhar, v štafetnem teku 4x200 metrov v skupini do 12 let, Rika Dolžan, v hip-hop battle-u v kategoriji mladink, Jaka Drinovec, v nordijski kombinaciji do 16 let, Kaja Kalan Andolšek, v hip-hopu v kategoriji mladink, Kiara Kejžar, v akrobatskem rokenrolu med člani C-kategorije, Ajda Košnjek, v smučarskih skokih med kadetinjami do 15 let, Nina Petrušič, v hip-hopu-pari v kategoriji mladink, Emma Csontos, v štafetnem teku 4x200 metrov v skupini do 12 let, Aleks Urevc, v smučarskih skokih do 14 let, Maj Zupan, iz Atletskega kluba Križe med pionirji do 12 let.

Veliki športni znak so prejeli državni prvaki in prvakinje: Tjaša Novak, v namiznem tenisu-mešane dvojice v kategoriji članic, Saša Rajsar in Patrik Rajsar, v hokeju na ledu, Nejc Tomšič, v akrobatskem rokenrolu med člani C-kategorije.

Med predahom nam je zaigral godalni kvartet Glasbene šole Tržič Violetice. Nato so sledile fanfare in podelitev najobetavnejšim tržiškim športnikom. Med nominirankami je bila tudi športnica Lana Pesjak, ki tekmuje v kegljanju. 3. mesto je osvojila Sara Rovtar, ki prav tako tekmuje v kegljanju, 2. mesto je pripadlo Maticu Hladniku, ki tekmuje v nordijski kombinaciji, skoki in tek na smučeh, 1. mesto in laskavi naslov najobetavnejše tržiške športnice je pripadel nordijski smučarski skakalki Jerneji Repinc Zupančič. Na oder je prišla ponovno Taja Bodlaj, prav tako smučarska skakalka, ki je posamično dosegla 2. mesto. Pridružila sta se še mladinska svetovna prvaka v sankanju, v dvosedu na naravnih progah, Matevž Vertelj in Vid Kralj.

Strokovna komisija je nadaljevala s podeljevanjem diplom Športne zveze za najboljše športnike. Diplomo sta prejeli: tekačica Anita Klemenčič, 5. mesto in mojstrica v kegljanju Marija Ahačič Premrl. 4. mesto je pripadlo šprinterki Nini Klemenčič. 3. mesto je zasedel smučarski skakalec Anže Semenič, ki letos zaključuje svojo kariero, lahko se pa pohvali s svojim najdaljšim skokom 249,5 metrov v Planici. 2. mesto je pripadlo alpskemu plezalcu Anžetu Peharcu in seveda naslov Najboljši športnik Tržiča za leto 2021, je pripadel najboljšemu deskarju v alpskih disciplinah na snegu, v paralelnem slalomu in veleslalomu, našemu vrhunskemu športniku Žanu Koširju.

Voditelj se je v imenu Športne zveze Tržič javno zahvalil dolgoletnemu predsedniku Borisu Tomazinu, ki je 23 let vodil in povezoval društva med seboj. Ob prejetju priznanja je požel velik aplavz. Nato nas je razveselila akrobatska skupina Flip iz obale s svojimi skoki in akrobacijami, ki letos praznujejo 70-letnico delovanja. Ob zaključku so segle besede voditelja do srca: »Občina Tržič ima bogato športno zgodovino. Stopničke so osvojene. Ne smemo pozabiti, da šteje glas Slovenije, glas Tržiča in glas srca.«


Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi