Dobrote Dolenjske so letos prejele laskavi naslov "Odlično živilsko podjetje" v kategoriji malih in mikro podjetij v Sloveniji in tako postali najboljša slovenska butična proizvodnja živilskih izdelkov.
Z namenom promocije in predstavitve dolenjske gastronomije, lokalnih živil, jedi, pijač ter ohranjanja nesnovne kulturne dediščine, kar naša kulinarika je, so Dobrote Dolenjske v petek, 15. novembra 2024, organizirali DAN ODPRTIH VRAT, v sklopu katerega so imeli več aktivnosti.
Dan, ki je sovpadal tudi s Tednom slovenske hrane in Tradicionalnim slovenskim zajtrkom, so pričeli z "Dolenjskim zajtrkom", vodenim kulinaričnim doživetjem s pogostitvijo in razlago zgodb dolenjskega podeželja, avtohtonih sort in pasem. Sledili so vodeni ogledi njihove proizvodnje, v kateri izdelujejo številne domače dobrote, še posebej so zanimivi njihovi liofilizirani izdelki, dan pa so zaključili s kuharsko delavnico, na kateri so se udeleženci urili v pripravi krompirjevih in ajdovih žgancev.