Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

SVETOVNI USPEH JERICE STEKLASA

Jerica Steklasa, operna pevka, je bila med 1600 glasbeniki, prijavljenimi iz vsega sveta (90 držav), izbrana za finalistko glasbeno-pevskega tekmovanja Kaleidoscope 2019. Bilo je 12 finalistov (6 pevcev in 6 instrumentalistov). Tako je v začetku maja s petjem zastopala Slovenijo v ZDA, v Los Angelesu na finalu tekmovanja, kjer je zmagala. Dobitniki nagrade so trije pevci in trije instrumentalisti in bodo naslednjo sezono imeli priložnost ponovno nastopiti v Los Angelesu, z orkestrom Kaleidoscope. 

Čez lužo se bo ponovno odpravila že v oktobru 2019, kjer bo nastopila z orkestrom Kaleidoscope v znameniti dvorani Musco Center for Arts v Californiji. Pred tem pa bo v okviru Mediteranskega opernega festivala na Siciliji debitirala v Mozartovi operi Don Giovanni v vlogi Zerline, kjer bo imela priložnost sodelovati z vrhunskimi dirigenti in Maestri.

V tem času pa je zaključila tudi magistrski študij na dunajski Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost. Vse čestitke Jerici in obilo uspeha na njeni poti.

Mojca Smolič

Oglejte si tudi