Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
12°C
JUTRI
25°C
13°C
Oceni objavo

Likovno ustvarjanje z ljubiteljskim kulturnikom

V vrtcu Mavrica Trebnje se zavedamo bogatega pomena, ki ga prispeva sodelovanje z okoljem in raziskovanje nečesa novega  v širšem  družbenem prostoru, ki jih obdaja, ter dobijo občutek pripadnosti, domačnosti, hkrati pa je to tudi doživetje s posebnimi izkušnjami.

Tako smo ob praznovanju 70. obletnice v vrtcu Mavrica Trebnje povabili v naše okolje ljubiteljskega kulturnika g. Braneta Praznika. Ker nam je ta dan prireditve in druženja prekinilo slabo vreme, nismo vrgli puške v koruzo in smo ga nato povabili v našo enoto Lovrenc. Z otroki je likovno ustvarjal celo dopoldne in jim predstavil likovno tehniko slikanje živali na platno z akrilnimi barvami.

Otroci  iz vseh štirih oddelkov enote Lovrenc: Kapice, Polžki, Sovice in Škratki so se vsak po svoje zabavali ob ogledu revije Lovec, ki jih je gospod prinesel s seboj za inspiracijo in z radovednimi pogledi opazovali pripravo miz z likovnimi pripomočki. Oblekli so si slikarske haljice in izbrali željeno platno. Otroci so živali na platnu poslikali z akrilnimi barvami in ob tem uživali. Izdelke smo razstavili v vrtcu in ga še dodatno likovno obogatili.

Agata Černe

Oglejte si tudi