Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
5°C
Oceni objavo

Šola harmonike Tomo Primc v lesku srebra in zlata

»Iz Begunj sta doma ta slavna brata oba, ki s polko in valčkom v svet sta odšla,« pravi ena izmed viž Gorenjskega kvinteta. In v Begunjah na Gorenjskem natančneje »Pri Jožovcu« se je v soboto 20. in v nedeljo 21. januarja odvijalo že 17. tekmovanje harmonikarjev za nagrado Avsenik 2024. Tekmovanja se vsako leto udeležili veliko številko harmonikarjev iz Slovenije in Avstrije, ki se potegujejo za naziv najboljšega harmonikarja Avsenik. Med tekmovalci so bili tudi učenci šole harmonike Tomo Primc. Tomo je v svetu narodne in zabavne glasbe zelo poznan in lahko bi rekli, da je že »prekaljeni glasbeni maček«. Prihaja iz dolenjskih koncev iz »dežele cvička« natančneje iz osrčja Novega mesta. Po naravi je pravi veseljak in to privablja številne mlade, da se pri njem pričnejo učiti prve prijeme diatonične harmonike. Tomo je s svojo harmoniko osvojil številne nagrade in priznanja in želi si, da gredo tudi učenci po njegovih stopinjah. Veliko nastopa s svojim orkestrom harmonikarjev po raznih dobrodelnih prireditvah, sejmih in podobnih dogodkih ter zasedbo Victory. Kot nam je zaupal, zelo rad širi veselje, smeh in dobro voljo med ljudmi in zagotovo je to dobra popotnica za razna harmonikarska tekmovanja.

Na letošnjem že 17. tekmovanju harmonikarjev za nagrado Avsenik se je tekmovanja udeležilo tudi pravljičnih sedem učencev iz Šole harmonike Tomo Primc. Vsi so povedali, da so vztrajnost, vaja, trdo delo in dober učitelj popotnica za uspeh in tako so njegovi učenci osvojili naslednje lepe nagrade:

David Tričić zlato medaljo, Igor Ostanek zlato medaljo, Alen Novak zlato medaljo, Tilen Podobnikar zlato medaljo, Andrej Cankar zlato medaljo, Nika Longar srebrno medaljo in Nik Korelec srebrno medaljo. Vsem udeležencem iskrene čestitke za lepe rezultate in naj bo glasba še naprej njihova zvesta popotnica v življenju.

Vsi tisti, ki bi se radi naučili igranja na diatonično harmoniko vabljeni v Šolo harmonike Tomo Primc. Učenje poteka v Trebnjem, Ljubljani, Lavrici in na Brezovici. Kontaktirate nas lahko na facebook strani: Šola harmonike Tomo Primc.


B in F: Aljaž Miklavčič, Šola harmonike Tomo Primc

 

Oglejte si tudi