Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

OBVESTILO O IZVEDBI UKREPA UMIRJANJA PROMETA V CENTRU TREBNJEGA (GOLIEV TRG)

Občina Trebnje bo v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, podrobneje aktivnosti PARK(irni) dan, ki se izvaja v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in je financirana s strani Ministrstva za okolje in prostor v okviru sredstev Sklada za podnebne spremembe (posredniški organ je Ministrstvo za infrastrukturo), izvedla tudi trajen ukrep umirjanja prometa v centru mesta.

V središču mesta, na Golievem trgu, se vsakodnevno srečujemo z zelo gostim prometom. Ker se na tem območju nahajajo vse upravne stavbe, zdravstveni dom, pošta, center za kulturo in izobraževanje in nenazadnje tudi šola, je tukaj vsak dan zelo povišano tako število avtomobilov kot tudi pešcev. Občina Trebnje je zato na podlagi CPS sprejela odločitev o spremembi prometne ureditve v centru mesta, na občinski cesti LC 425051, Trebnje center – Štefan, na delu od km 1,240 do km 1,410 v skupni dolžini 170 m.

S spremembo prometne ureditve želimo ustvariti varno prometno okolje, ki povečuje stopnjo prometne varnosti pešcev, kolesarjev in uporabnikov drugih modernih mobilnih prevoznih sredstev, ki se praviloma prištevajo med ranljive skupine udeležencev v prometu. 

Na obravnavanem odseku se bo spremenila tako vertikalna kot horizontalna prometna signalizacija. Izvedla se bo označitev območja omejene hitrosti, t.i. cona 30, dodatne označitve peščevih površin s poudarjenimi grafičnimi oznakami in piktogrami, kontrastne talne oznako prehodov za pešce, … 

Vse udeležence v prometu prosimo za strpnost, razumevanje in dosledno upoštevanje prometnih pravil, ki pripomorejo k večji varnosti celotne skupnosti.

 

Oddelek za splošne zadeve
Občinska uprava Občine Trebnje

 

Oglejte si tudi