Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
14°C
JUTRI
21°C
9°C
Oceni objavo

PROJEKT RUSALKA ZAKLJUČUJEMO OBOGATENI Z NOVI ZNANJI IN SPOZNANJI O TEMENICI

Partnerstvo projekta Oživitev življenja ob in v reki Temenici (akronim Rusalka) je v maju 2023 izvedlo še zadnje, sklepne korake znotraj začrtane časovnice predvidenih aktivnosti projekta.

Izmed mnogih aktivnosti in rezultatov projekta Rusalka, ki so javnosti prosto dostopni za nadaljnjo uporabo in ki so jih partnerji projekta Občina Trebnje, OŠ Trebnje, Društvo Praetorium Latobicorum in Cementni izdelki Gorec d.o.o. izvedli ob izjemnem sodelovanju Oddelka za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, so zagotovo najpomembnejši sledeči:

Čeprav se projekt uradno zaključuje, pa s partnerji kljub temu že načrtujemo dodatne aktivnosti vezano na projekt. Med drugim bodo to nadaljnje razstave fotografskih in likovnih del Rusalka (najprej v Galeriji Ana v ZD Trebnje), izdaja zbornika literarnih prispevkov v zborniku z naslovom Temenica, reka, ki govori, … za več podrobnosti pa spremljajte spletno stran www.trebnje.si.

Ob tej priložnosti z vami delimo zgornje rezultate in se vsem partnerjem in sodelujočim iz srca zahvaljujemo za sodelovanje in pomoč pri izvedbi projekta Rusalka.
 

Občinska uprava Občine Trebnje 

 

Več informacij o projektu in njegovih rezultatih:
Mateja Zupančič
telefonska številka: 041/272027
elektronski naslov: mateja.zupancic@trebnje.si

Oglejte si tudi