Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

8. JUNIJ - MEDNARODNI DAN GASILCEV

Gasilstvo je eno najstarejših javnih služb. Danes je v Sloveniji 1344 prostovoljnih gasilskih društev v katerih je vključeno preko 130. 0000 članov in članic. Gasilci so nosilci nalog na področju gašenja in reševanja v primeru požarov ter na področju zaščite in reševanja v primeru naravnih in drugih nesreč. To so dokazali z uspešnim posredovanjem na intervencijah ob velikih poplavah, ob potresih, v plazovih, žledolomu in neurjih.

 

Naša krovna organizacija, Gasilska zveza Slovenije, je ob prazniku gasilcev zapisala: "Slovenski gasilci tvorimo splošno reševalno službo, ki je z operativno pripravljenostjo sposobna 24 ur na dan ukrepati v primeru naravnih in drugih nesreč na območju celotne domovine."

 

V Gasilski zvezi Trebnje (www:gz-trebnje.si) se preko 3.000 glava množica gasilk in gasilcev združuje v 28 prostovoljnih gasilskih društev, ki je prav tako pripravljena ukrepati in pomagati pri reševanju v različnih nesrečah in nuditi potrebnim pomoč na območju Temeniške in Mirnske doline in tudi širše.  

 

Vsem gasilkam in gasilcem

ob današnjem 8. juniju, ki je poleg državnega praznika, dneva Primoža Trubarja,

tudi mednarodni dan gasilcev, ISKRENE ČESTITKE.

 

Člani PGD TREBNJE bodo danes ob 19. uri  mednarodni praznik gasilcev počastili s svečanim mimohodom gasilskih vozil skozi mesto.


Za GZ Trebnje

Mojca Femec


Oglejte si tudi