Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

NA RIHPOVCU OTVORITEV HIŠKE

Na Rihpovcu, enem od 133 naselij v Občini Trebnje, ki sodi v Krajevno skupnost Dolenja Nemška vas, so tamkajšnji prebivalci svojevrstni, zavzeti in zagnani in je nanje ponosen tudi župan Alojzij Kastelic, kot je poudaril na otvoritveni svečanosti njihove večnamenske hiške v soboto, 28. avgusta 2021, popoldan na igrišču pri luži na Rihpovcu.

Omenjeno igrišče pa ni le namenjeno športu, ampak je to prostor krajanov in Društva  za napredek Hribovec Rihpovec z aktivnostmi številnih področij. Med drugim se dogajajo likovni in drugi kulturni dogodki ter razna srečanja. Med tradicionalnimi so njihovi likovni ex tempori, ki vsako leto privabijo v to vas med srčne in gostoljubne Rihpovčane veliko likovnih umetnikov, kjer nastajajo izvrstna likovna dela, ki jih običajno že za zaključni dogodek postavijo na razstavo, nato pa z deli gostujejo na razstavah v občini ali izven nje. Z nekaterimi ustvarjenimi likovni deli avtorjev so obogatili tudi notranje stene hiške ob priložnosti njene otvoritve.

Hiško so s pomočjo sredstev različnih razpisov, na katere so se javljali,  in Občine Trebnje ter številnih donatorjev in dobrotnikov ter številnih ur dela članov in članic društva ter krajanov dogradili nekako v petih letih, kot je v nagovoru ob sobotni otvoritvi povedal predsednik Franci Starič. Tako je sedaj na voljo prijeten večnamenski objekt, ki je obogatil prostor pri luži na Rihpovcu in bo zato še več razlogov, da se bodo na tem mestu lahko družili tako krajani kot tudi drugi ob različnih priložnostih.

Za obogatitev otvoritvenega dogodka so pred časom razpisali nagradno zbiranje starih knjig med krajani Rihpovca. Odziv na natečaj je bil lep, kot je povedala Ana Bilbija, vodja tega natečaja, sicer pa izjemen vir energije in neumoren motor pri razvojno usmerjenih projektih kraja in društva.

Ob novi pridobiti vasi Rihpovec in njenih zavzetih krajanov, predvsem vodstva in članov društva, izrekamo iskrene čestitke in se že veselimo nadaljevanja njihovih tradicionalnih dogodkov ter izvirnih idej za nastanek novih.


Foto in besedilo: Mojca Femec

Zveza kulturnih društev Trebnje

 

Oglejte si tudi