Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
17°C
4°C
JUTRI
16°C
3°C

Uspešno zaključene vaje GRD v orientaciji za gasilsko mladino

Drugo soboto v septembru je Mladinska komisija (MK) Gasilske regije Dolenjska (GRD) v sodelovanju z MK Gasilske zveze Trebnje (GZT) ter gostitelji Prostovoljnega društva (PGD) Dobrnič organizirala in uspešno izvedla Vaje GRD v  orientaciji za gasilsko mladino.

Pred vajo GRD so že potekale vaje v Gasilskih zvezah Trebnje (29. 5. 2021), Novo mesto in Šentjernej (4. 9. 2021). Tako so se na razpis organizatorja lahko prijavile prve  tri ekipe v kategoriji pionirji, pionirke, mladinci, mladinke, gasilke pripravnice in gasilci pripravniki. Od 46 prijavljenih ekip je dejansko nastopilo 41 ekip, ki so uspešno opravile naloge posamezne kontrolne točke na terenu, ki so ga organizatorji skrbno pripravili.

Naslednji dan po vaji, v nedeljo dopoldan, so pri gostiteljih v PGD Dobrnič izvedli še zaključek vaje, na kateri so razglasili rezultate, podelili medalje in pokale.

Pri pionirjih so prva tri mesta  od devetih ekip zasedli: PGD Grmovlje (GZ NM), PGD Sveti Križ (GZ TR), PGD Prečna (GZ NM) ter pri pionirkah (9 ekip): PGD Gorenje Vrhpolje (GZ ŠE), PGD Grmovlje (GZ NM), PGD Občine (GZ TR).

V kategoriji mladincev in mladink je nastopilo 7 ekip mladincev in 8 ekip mladink. Pri mladincih so medalje in pokale prejele ekipe PGD: Trebelno (GZ TR), Stara vas – Loka 1 in Stara vas Loka (GZ ŠE),

pri mladinkah pa ekipe iz PGD: Šentlovrenc (GZ TR), Maharovec (GZ ŠE) in Mali Podljuben (GZ NM).

 

Na vaji so sodelovale tudi tri ekipe gasilk pripravnic: PGD Trebelno (GZ TR), PGD Grmovlje (GZ NM) in PGD Štatenberk (GZ TR), ter 5 ekip gasilcev pripravnikov, od katerih so prva tri mesta zasedli: PGD Občine (GZ TR), Šmihel pri Novem mestu in PGD Grmovlje (GZ NM).

 

Prvouvrščena ekipa gasilcev pripravnikov PGD Občine je ob zaključku vaje opravila spust zastave in predajo zastave vodji vaje, Nejcu Trlepu, v želji, da bi prihodnje leto tovrstne aktivnosti potekale brez težav ali omejitev zaradi covida-19.

                                                                      besedilo in foto za GRD: Gasilska zveza Trebnje, Mojca Femec 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi