Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

NOVA PRIDOBITEV KS VELIKI GABER

Defibrilator lahko reši življenje!
V nedeljo, 29. novembra je KS Veliki Gaber ob 30 letnici doma krajanov prevzela defibrilator in maskoto praznika Korenja.

Med vsem aktivnimi in zani­mivimi dogajanji v prihajajočih dneh, je KS Veliki Gaber v uporabo slovesno predala defibrilator.

» Defibrilator je naprava, ki poma­ga osebam z zastojem srca, da se začne postopek oživljanja z elektrošoki in tako lahko marsikomu  reši življenje,« je v poučnem govoru med drugim povedal dr. Zdenko Šalda, ki je skupaj s predsednikom KS Borutom Sever svečano odkril defibrilator.


Defibrilator je  nameščen v omari­ci na pročelju doma krajanov Veliki Gaber. Za delo z njim se bo  usposo­bilo nekaj krajanov. Zanimanja za defibrilator ni zmanjkalo in prav vsi kra­jani so bili hvaležni za njegov na­kup. »Da ga le ne bi bilo treba ni­koli uporabiti«, so si na tihem že­leli, a nikoli ne veš, zato je njegov nakup velika pridobitev.
Stro­ški nakupa defibrilatorja so znaša­li nekaj čez 2.000 evrov. Del tega je subvencionirala Občina, ostalo pa KS.

Slavnostni dogodek so poleg 30 - letnega jubileja doma krajanov in prevzema defibrilatorja obeležil tudi s postavitvijo maskote, ki simbolizira praznik korenja v KS. Velik, lesen zajček s korenjem je ročno delo državnega prvaka v žaganju in oblikovanju lesa z motorno žago, domačina  Mitja Cenclja. Maskota zajca s korenjem bo odslej krasila vhod v stavbo doma krajanov.

Za kulturni program so poskrbeli učenci OŠ Veliki Gaber pod mentorstvom učiteljic Justine Zupančič in Tanje Korošec, KUD dr. Petra Držaja pod taktirko Fani Anžlovar s flavtistko Najo Dobnik in violončelistka Liza Curk, katero je na klavinovi spremljala njena mama.
Za obiskovalce pa je poskrebel predsednik, da so se na koncu poleg druženja pogreli s kozarčkom kuhančaka ali čaja.

 

Tekst in foto:

Mojca Smolič

Oglejte si tudi