Oceni objavo

Glasbeni koncert Najin svet na predvečer dneva kulture

Maja Marinčič, Trebanjka, se z glasbo ukvarja že od osnovnošolskih let, ko je začela v Glasbeni šoli Trebnje z učenjem klavirja. Nato je malo popustila, za tem dobila nov zagon in opravila 6 letnikov učenja sintisajzerja ter se nato posvetila še učenju kitare.

Potem pa služba, družina in je bila njena glasbena želja potisnjena v ozadje. Po drugi hčeri se je strast do glasbe, še posebno do petja (predvsem po posluhu), ponovno prebudila.  Začela je prepevati ob različnih priložnostih, z različnimi glasbeniki in spremljavi in tako se je letos 2. decembra v Kulturnem domu Trebnje zgodil že njen četrti koncert, a prvi v takšni izvedbi na res profesionalnem nivoju, ki ga je Maja poimenovala Najin svet. K sodelovanju je povabila band z visoko profesionalnimi glasbeniki: Matica Smolnikarja kot vodjo banda, ki je vrhunski kitarist, aranžer in komponist; Tineta Šinko na bas kitari; Roka Felicijana na saksofonu in klarinetu; Janeza Spruk na bobnih; pevca Miodraga Brankoviča in domačina Matjaža Strmoleta. V ubranem sozvočju so ustvarili prav poseben glasbeni večer, posebno doživetje, ki so ga poslušalci v skoraj polni dvorani nagrajevali z močnimi aplavzi in vzkliki.

Maja je poleg petja, koncert tudi vodila in povezovala. Zelo spretno je prepletala besedo in glasbo, pela samostojno in v duetu s solistoma ter tako dosegla čarobnost večera, ki si ga je zamislila.

Na koncertu je s skupino tamburašev Dobreč predstavila skladbo Tamburaš, s katero je letos septembra nastopila na Tamburaškem festivalu v Novem Sadu in prejela nagrado za najboljšo žensko vokalistko festivala.

Občinstvo je ta večer presenetila tudi z novo skladbo, Dahni mi. Besedilo zanjo je napisala Maja sama, glasbo pa Matic Smolnikar.

Maja je med koncertom posvetila pozornost tudi slavljenki okroglega jubileja, Janji Janc, ki je na koncert povabila svoje prijatelje in tako rojstni dan praznovala na poseben način.

Ob kvalitetnem ozvočenju in osvetlitvi ter izjemnih glasbenikih je bil koncert resnično poseben, čaroben in sproščen. Po koncertu so v avli (zaradi sneženja) člani KŠOT in Leo kluba Trebnje pripravili čaj in "kuhančka", da so se obiskovalci po želji še nekoliko zadržali, poklepetali in strnili vtise.

Koncert, ki je bil hkrati tudi glasbeni uvod v praznični december v občini Trebnje, je potekal v organizaciji Društva Čarobni zvok in Zveze kulturnih društev Trebnje ob sodelovanju Kluba študentov občine Trebnje, Leo kluba Trebnje in JSKD OI Trebnje.

Poleg vstopnin so finančno pri koncertu pomagali še nekateri pokrovitelji ter Občina Trebnje, ki ji gre zahvala tudi za uporabo dvorane. Vsem, ki ste kakorkoli sodelovali in pomagali pri koncertu, iskrena hvala, kakor tudi vsem obiskovalkam in obiskovalcem za doživeto sprejemanje in spremljanje koncerta.

Foto: Andrej Matič

                                                                                 Zveza kulturnih društev Trebnje

                                                                                                             

 

Oglejte si tudi