Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
6°C
JUTRI
27°C
7°C
Oceni objavo

Župančičevi Mehurčki gostovali v Trebnjem

Četrta predstava otroškega abonmaja Levček Mehurčki  je v četrtek, 11. januarja 2024, ob 17. uri potekala v Kulturnem domu Trebnje v izvedbi Društva Cona 8 Ljubljana.

Župančičevi Mehurčki so zagotovo najbolj znana in ena najbolj priljubljenih pesniških zbirk za otroke pri nas. Pesmi v njej so tako vedre, svetle, tople, očarljive, duhovite in zanimive, da gledališkim ustvarjalcem pogosto služijo kot predloga za gledališke uprizoritve.

Gostujoča operno-plesna predstava je skozi dopisani libreto avtorice Saše Potisk, kot okvir za zgodbo, predstavila izbor Župančičevih pesmi za otroke, s poudarkom na kanonizaciji Župančičevega dela za otroke in njegovi aktualnosti za vse generacije, skladno z njegovo mislijo »iz roda v rod duh išče pot«.

Glasbo za Župančičeve pesmi je napisala Aleksandra Naumovski Potisk, ki sta jo na četrtkovi predstavi v Trebnjem izvedla pevca, akademska glasbenika Matej Vovk in Zala Hodnik ter plesalka Urška Kastelic.

Letos, 11. junija, bo minilo 75 let od smrti Otona Župančiča, slovenskega pesnika, dramaturga in upravnika SNG Drama Ljubljana.

Otroški abonma Levček izvaja Zveza kulturnih društev Trebnje v sodelovanju z Območno izpostavo JSKD ob sofinanciranju Občine Trebnje.

Naslednja predstava, Motovilčica, bo potekala v izvedbi Boštjana Štormana in Lucije Čirović 8. februarja ob 17. uri. Ob kulturnem prazniku bodo vstopnice proste vstopnine. 

Foto: Joži Sinur

                                                                                                         Zveza kulturnih društev Trebnje,

                                                                                                         Mojca Femec

Oglejte si tudi