Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
6°C
JUTRI
27°C
7°C
Oceni objavo

V Trebnjem gostovale Zimzelenke z gosti

Ženski pevski zbor Zimzelen Mirna deluje kot sekcija v okviru KUD Svoboda Mirna. Trinajst pevk in zborovodja Tanja Udovč je trenutni sestav pevske zasedbe z 31-letno tradicijo, ki jo je skoraj tri desetletja vodil vsestranski kulturnik in zborovodja Stane Peček.

Ker so članice zbora in zborovodja iz vseh štirih občin Temeniške in Mirnske doline, dve pevki pa iz sosednje Občine Litija, so se odločile za izvedbo koncerta tudi v trebanjski občini.

Za koncert so izbrale zadnjo soboto letošnjega januarja v Kulturnem domu Trebnje.

V goste so povabile pevsko zasedbo Kvartet Zvon iz ribniškega območja z vodjo in pevko Tanjo Ozirsko ter tri mlade harmonikarje, domačine, mentorja Tomaža Primca: Nik Korelec, Igor Ostanek in Nik Puhek. Glasbeni večer je v šopek povezala Mojca Mežik iz Trebnjega.  

Za podporo pri delovanju pevske zasedbe smo hvaležni Občini Mirna, za izvedbo koncerta pa Župniji Trebnje in Občini Trebnje,  JSKD OI Trebnje in Zvezi kulturnih društev Trebnje, medijem ter Televiziji Vaš kanal, gospodu Miranu, ki je koncert posnel, da ga bo Televizija pozneje predvajala v okviru svojega programa.

Foto in besedilo: Ženski pevski zbor Zimzelen Mirna


Oglejte si tudi