Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
12°C
JUTRI
25°C
13°C
Oceni objavo

Dedek Mraz obiskal predšolske otroke v KS občine Trebnje

Dedek Mraz je ob koncu decembra 2023 na svoj obisk povabil 780 otrok od 1. do 5. leta starosti iz vseh 12 krajevnih skupnosti v občini Trebnje.

Preko poziva je Občina Trebnje za izvedbo obiskov dedka Mraza s predstavo izbrala Zvezo kulturnih društev Trebnje. Z vodstvi KS je ZKDT uskladila 8 terminov obiskov in lokacije izvedbe dogodka ter za večino otrok poskrbela za vabila, pripravljena v sodelovanju z JSKD OI Trebnje, pakiranjem vabil in oddajo na pošto.

Najprej se je v petek pred božičem dedek Mraz ustavil v Velikem Gabru v tamkajšnji telovadnici za otroke KS Veliki Gaber in Sela pri Šumberku. Naslednji dan, sobota, 23. decembra, je nadaljeval in obiskal otroke KS Dolenja Nemška vas v telovadnici tamkajšnje podružnične šole, nato v KD Dobrnič otroke KS Dobrnič, Knežja vas in Svetinja in nato še v KD Velika Loka otroke KS Velika Loka in Štefan. Na Štefanovo je dedek Mraz najprej obiskal vabljene otroke iz KS Šentlovrenc v kulturnem domu, nato na dveh predstavah v Parku likovnih samorastnikov Trebnje obiskal in obdaril otroke KS Trebnje in Račje selo ter sklenil  obisk in obdarovanje v KS Čatež v tamkajšnjem kulturnem domu. 

Bogata darila, ki so se jih otroci zelo razveselili, je dedek Mraz razdelil ob pomoči svojih pomočnikov: Smodlaka, snežinke in snežaka. Pri izbiri in pripravi daril so dedku Mrazu pomagali v posamezni KS, z delom sredstev je pri tem sodelovala tudi Občina Trebnje.  

Obiska pri dedku Mrazu so se vabljeni otroci v spremstvu  udeležili zelo različno po KS. V povprečju bi lahko ocenili obisk dober, v nekaterih KS zelo dober, le v KS Trebnje je ostalo kar precej daril, ki jih z vabilom še vedno lahko starši otrok prevzamejo v trgovini Dobrote Dolenjske.

Za neprevzeta darila v ostalih KS so se nekateri starši že obrnili na vodstvo matične KS, ostali pa to še lahko storijo čim prej po novem letu.  

 

 Besedilo in foto: ZKD Trebnje, Mojca Femec

 

Oglejte si tudi