Občine: Bistrica ob Sotli, Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Trebnje
DANES
7°C
4°C
JUTRI
8°C
4°C
Oceni objavo

Piščančja nabodala in testeninska solata

Testeninska solata za štiri osebe: 

150 g vaših najljubših testenin

2 paradižnika 

1 konzervica sladke koruze

1 manjša čebula

1 lonček (grškega) jogurta

Sok polovice limete

1 žlica sesekljanega peteršilja

Feta sir ali kak drug sir iz slanice

1/2 žličke česna v prahu 

 

V slani vodi skuhamo 150 g testenin (za različico brez glutena uporabite brezglutenske testenine), jih odcedimo in ohladimo. Medtem narežemo paradižnik, drobno sesekljamo čebulo in vse skupaj damo v posodo. Dodamo še koruzo, testenine, jogurt, limetin sok, peteršilj, česen v prahu in naribamo sir. Dobro premešamo, po potrebi dosolimo in postavimo v hladilnik.

Solato lahko pripravite tudi z grškim jogurtom, da je bolj kremasta. 

 

*Veganska različica: Namesto jogurta in fete uporabite veganske nadomestke.

 

Nabodala za štiri osebe:

4 piščančji prsni fileji brez kože in kosti

2 žlički sladke paprike v prahu

1 ščep soli

1 ščepec popra

1 žlička česna v prahu

1 žlica sesekljanega peteršilja

2 žlici olja

3 žlice sladke čili omake

Sok pol limete

 

Piščančje prsi operemo, narežemo na tanke zrezke, začinimo s papriko, soljo, poprom, česnom, peteršiljem in oljem ter dobro premešamo. Piščančje koščke nato nataknemo na osem (vlažnih) paličic za ražnjiče. Pečemo jih lahko na žaru, v ponvi ali cvrtniku na vroč zrak (190 °C, 18 minut, vmes obrnemo). Preden jih postrežemo, nabodala premažemo s sladko čili omako, ki smo ji primešali sok polovice limete (za različico brez glutena bodite pozorni na sestavine sladke čili omake).

 

*Veganska različica: Namesto mesa uporabite seitan ali pa gobe bukov ostrigar. Svetujemo marinado na osnovi olja ali vode – vse začimbe zmešajte skupaj v olju ali vodi, ki jo prelijete čez seitan ali gobe, pustite nekaj časa, da se okusi povežejo.

 

Dober tek!


Besedilo in foto: Vanja Štrumbelj

Oglejte si tudi