Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

GOSTOVANJE ERASMUS+ PARTNERJEV V VRTCU MAVRICA TREBNJE

V času od 21. do 25. januarja, smo strokovni delavci, ki smo vključeni v projekt Playing ever after, gostili v našem vrtcu teden mobilnosti (strokovno mednarodno srečanje) učiteljev in vzgojiteljev iz Finske, Nizozemske in Portugalske.
Srečanje v Sloveniji je bilo že četrto v tem projektu. Pred tem smo se srečali že na Finskem, Portugalskem in Nizozemskem. V maju se bomo udeležili še zaključnega srečanja v Oulu, na Finskem.

Playing ever after je dvoletni Erasmus+ projekt, ki temelji na usvajanju angleškega jezika preko igre in uporabi spontane angleščine med igro. V sklopu projekta so se napisale štiri slikanice. Vsaka zgodba iz posamezne slikanice se odvija v eni izmed sodelujočih držav. Četrta in hkrati zadnja izdana slikanica, Miha´s Birthday Band se odvija v Trebnjem, kjer Miha (slovenski junak) praznuje svoj rojstni dan.

Teden mobilnosti Erasmus+ je bil pester in zanimiv tako na strokovnem kot tudi na družabnem področju. Gostom smo predstavili vrtec, sistem dela in jih popeljali po svojih enotah. Veseli smo bili, ker so se ravnatelj OŠ Trebnje, g. Rado Kostrevc, strokovni sodelavci in otroci odzvali na našo prošnjo in slikovito ter podrobno predstavili OŠ Trebnje, šolski sistem in način poučevanja angleščine na različnih stopnjah.

Na temo zadnje slikanice smo v času srečanja napisali priprave iz vseh področij in izdelali potrebne pripomočke. Vse to smo naložili na strežniški račun in tako lahko vsi učitelji in vzgojitelji dostopajo do skupnih priprav z pripadajočim gradivom. Poleg pisanja priprav smo tudi ocenili dosedanje delo in se pogovorili o zaključku projekta. V sklopu srečanja smo na temo zadnje slikanice za otroke zaigrali predstavo Mihova rojstnodnevna zabava.

Poleg resnega dela smo našli čas tudi za kulturo in zabavo. Ogledali smo si središče Ljubljane in njene znamenitosti, Piran, Sečoveljske soline in Postojnsko jamo. Pripravili smo jih družabno večerjo v Dolenjskih dobrotah in uradno večerjo v gostišču na Loki v Novem mestu.

Celoten teden in naša Slovenija sta na naših gostih pustila zelo pozitiven vtis in presegla njihova pričakovanja.

 

koordinatorica projekta Nina Bevec Jevnikar s strokovnimi sodelavci

Foto: Tanja Fius

Oglejte si tudi