Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Uspešno obdobje za LAS STIK

Lokalna akcijska skupina Suhe krajine, Temenice in Krke je v tekočem programskem obdobju uspešno zaključila deset projektov, sedem jih izvajamo, pet jih čaka na potrditev.

LAS STIK je bila ustanovljena konec julija 2015 v Žužemberku in deluje v občinah Dolenjske Toplice, Ivančna Gorica, Trebnje in Žužemberk po pristopu »od spodaj navzgor«. Vodilni partner je CIK Trebnje.



Do danes smo objavili štiri javne pozive za izbiro operacij za uresničevanje Strategije lokalnega razvoja za sofinanciranje iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) in štiri za sofinanciranje iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).



Pravimo, da je namen projekta dosežen, ko okolje prepozna njegove rezultate in z njimi živi. Tako si lahko denimo v Trebnjem privoščimo Baragovo rezino, obiščemo Galerijo na prostem in festival Škreblfest, v Ivančni Gorici učenci spoznajo čebelarstvo s pomočjo inovativnega čebelarskega kovčka, zanimive projekte do konca programskega obdobja CLLD 2014-2020 pa snujejo tudi v Žužemberku in Dolenjskih Toplicah.



V dobrih petih letih je sicer 77 partnerjev razvilo 21 novih produktov, ustvarilo sedem novih delovnih mest, izvedlo 176 delavnic, usposabljanj in izobraževanj z več kot tisoč različnimi udeleženci, LAS STIK pa se je v treh projektih povezala tudi z drugimi slovenskimi LAS, pri čemer sta projekta Zaposlitvene priložnosti na kmetijah in Zgodbe rok in krajev že zaključena.


Liljana Omerzu, koordinatorka LAS STIK

Oglejte si tudi