Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Pogovorni večer z Adijem Vidmajerjem in sprejem ob njegovem vrhunskem športnem dosežku

V ponedeljek, 3. decembra 2018, so v preboldski knjižnici organizatorji Športna zveza Prebold, Občina Prebold in Občinska knjižnica Prebold pripravili sprejem častnega občana Občine Prebold in vrhunskega športnika Adija Vidmajerja. Dogodek je potekal v obliki zanimivega pogovorne

Adi Vidmajer je v Savinjski dolini prepoznaven na vsakem koraku. Pečat, ki ga je vtisnil s svojim delom, zagotovo ne bo zbledel. Je človek mnogobojec, in to ne samo v atletskem smislu, temveč na številnih toriščih življenja. Bloudkov nagrajenec, strasten pedagog, uspešen ravnatelj, vsa leta predano v službi atletike, ustvarjalen športni delavec, zagrizen planinec in v ključnem obdobju osamosvojitve Slovenije komandant Območnega štaba Teritorialne obrambe Žalec, vodja Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo, človek narave, patriot in od letošnjega šestega septembra svetovni veteranski prvak v metu kladiva.

Vse te življenjske vloge so skozi pogovor navdušile številne obiskovalce preboldske knjižnice, med njimi je bil tudi častni občan Občine Prebold, pesnik Ervin Fritz. Predsednik Športne zveze Prebold Bojan Jereb je Adiju Vidmajerju ob koncu čestital za vrhunski športni dosežek in bogato življenjsko pot, prav tako pa se mu je zahvalil župan Občine Prebold Vinko Debelak, in sicer s simboličnim darilom, portretno sliko, ki jo je ustvaril domačin Žiga Hriberšek.

Besedilo: Lea Felicijan
Fotografije: Darko Naraglav, Ivan Lipičnik

Oglejte si tudi