Oceni objavo

Ob godu sv. Florjana

V nedeljo, 5. maja 2024, so po slovesnem postroju zbranih gasilcev iz vseh devetih gasilskih društev Šmarske gasilske zveze, skupaj z domačim županom g. Blažem Izlakarjem, odšli v šmarsko cerkev.

Tudi letos se je okoli 100 gasilk in gasilcev pridružilo rednim dopoldanskim nedeljnikom, z njimi molilo in se priporočalo v varstvo sv. Florjanu, zavetniku gasilcev. Na njihovo plemenito delo je pri sv. maši opozoril tudi župnik g. Marko Mohor Stegnar, ter se jim zahvalil za ves trud in požrtvovalnost. V nagovoru je izpostavil, kako zelo sporočilni pomen ima njihov pozdrav »NA POMOČ«. Gremo pomagat; brezpogojno, nesebično in zastonj sočloveku v težavah in preizkušnjah.

Še ne leto nazaj, se je njihova pomoč v avgustovskih poplavah izkazala v velikem obsegu, ko so dneve in tedne hodili na pomoč, k prizadetim in nepoznanim, ter jim s svojo bližino vlivali upanje za naprej. Prav preizkušnje nas ljudi postavijo na resnična tla, da se imamo lahko zahvaliti za vse dobro storjeno, ter prositi za njih varstvo in pomoč.

Slovesnost je polepšalo ubrano petje, ter lepo sodelovanje pri bogoslužju. In ob koncu naj bo želja g. župnika Marka tudi naša: »Naj bo pomoč in priprošnja sv. Florjana pri plemenitem delu z vami še naprej!«

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi