Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
10°C
ČET.
19°C
13°C
Oceni objavo

Koledovanje v šmarski fari

Lepa je navada v dneh od Božiča tja do Treh Kraljev, da hiše obiščejo Koledniki. Tako je bilo tudi letos po Šmarski in Javorski fari, ketero so obiskovali Modri, ter voščili Miru in vsega dobrega v novem letu.

 Letošnje koledovanje je bilo večdnevno prav z namenom obiskati čim več družin v združeni Šmarsko Javorski župniji. Svojo akcijo so koledniške skupine zaključile na sam praznik Sv. Treh Kraljev, 6. januarja v Šmarski cerkvi. V mašnem nagovoru je župnik g. Marko Mohor Stegnar izpostavil, da so Modri s srcem dojemali ob preučevanju pojave, ki so jih pripeljali do Novorojenega. Kljub temu, da ga niso našli na dvoru, pač pa v štali med pastirji in živino, so se mu poklonili kot Kralju in mu v dar prinesli zlata, dišečega olja in kadila.

 Ob koncu se je g. župnik zahvalil vsem otrokom, ki so letos že drugič zapovrstjo obudili Koledovanje oz. Trikraljevsko akcijo, obenem pa priznal, da žal tudi letos ni bilo mogoče obiskati vseh domov, ter o uspehu akcije dodal še naslednje: ... »Naši farani imajo dobro srce, za kar naj jih Božja ljubezen še naprej ogreva. Z zbranimi prispevki, ki bodo misijonarjem v pomoč pri delu z revnimi, smo se najprej poklonili Jezusu, ki smo ga prepoznali v teh trpečih bratih in sestrah v svetu!« 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi