Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
11°C
ČET.
20°C
12°C
Oceni objavo

Napeta končnica v Šmartnem

RD HERZ ŠMARTNO – RK BREŽICE       26 : 26 (16 : 15)


Šmartno pri Litiji – Dvorana Pungrt, gledalcev: 200, sodnika: Bojan Brecelj in Franc Lesar, delegat: Robert Krašna.


Herz Šmartno: Strmljan 5, Ribarič 4, Sadar 1, Bahovec 5, Žižek, Šmejc 2, Luka Poglajen 3, Muratovič (12 obramb), Žan Pregelj, Cirar, Bučar, Žan Urankar (0 obramb), Avsec 3, Močnik 3, Lachaal, Kukovica (0 obramb). Trener: Filip Gradišek.


Brežice: Polovič (0 obramb), Brečko 2, Lipej 3, Jaka Tomše 5, Miha Tomše 1, Hecher 2, Kovač, Dučanovič, Škoflek 1, Krivokapić (0 obramb), Jazbec 3, Simakovič (12 obramb), Matjašič, Čanžar 6, Mlakar 2, Cerjak 1. Trener: Ale Kukavica.


Sedemmetrovke: Herz Šmartno 5 (3), Brežice 3 (3).

Izključitve: Herz Šmartno 10 minut, Brežice 18 minut.

Diskvalifikacija: -


V Šmartnem smo videli še eno izenačeno tekmo, ki se je na koncu končala z delitvijo točk. Tekma se je začela borbeno, na obeh straneh so igrali čvrsto v obrambi in hitro v napadu. Nobena od ekip si ni priigrala občutnejše prednosti, domača ekipa je uspela polčas dobiti z zadetkom razlike. Tik pred koncem polčasa je bil tretjič izključen Jaka Avsec, kar je bil za domačo ekipo velik »hendikep«. V drugem boljše nadaljevanje za gostujočo ekipo, ki ji je uspel preobrat ter vodstvo 19:22. Domača ekipa je vendarle strnila vrste, začela igrati bolje ter spet povedla 24:23. Do konca tekme smo videli trd boj obeh ekip ter nekaj odličnih obramb obeh vratarjev. V 58. minuti so gostje uspeli izenačiti na 26:26, ter imeli v zadnji minuti celo možnost za vodstvo, kar jim je z obrambo preprečil Midhad Muratovič. V zadnjih sedmih sekundah tekme se je po domači minuti odmora odvijal zadnji napad, ki ga je pod prekrškom za 7m zaključil Peter Bahovec, sodnika pa sta ocenila, da se je tekma že iztekla ter s to odločitvijo močno razburila domačo ekipo in domače gledalce.

Oglejte si tudi