Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Dom Tisje prejel podaljšanje ceritifikata kakovosti E-qalin

Zadnje dni v novembru smo imeli certifikacijsko presojo E-Qalin standarda kakovosti s strani certifikacijske hiše QSocial. Model E-qalin je dinamičen in inovativen mednarodni sistem upravljanja s kakovostjo v socialnem varstvu.

V Domu Tisje smo vključeni v standard kakovosti E-qalin že od leta 2010. V letu 2014 smo prejeli prvi certifikat kot peti dom v Sloveniji. Osnovnemu certifikatu so do danes sledile že tri recertifikacije. V letu 2017 tudi prva v enoti Litija.

Certifikat kakovosti nas zavezuje k stalnim izboljšavam, katere predlagamo v skupinah za kakovost, ki združujejo zaposlene, stanovalce in njihove svojce.

V obeh domovih delujemo po metodi kongruentne odnosne nege in s tem vzpostavljanja kulture usklajenih odnosov med vsemi, ki živimo, delamo ali prihajamo v dom. Uporabljamo pa tudi druge metode, kot inovativno validacijo, bazalno stimulacijo in aromaterapijo. Posebno skrb namenjamo kronično bolnim stanovalcem v zadnjem obdobju njihovega življenja, za kar se stalno izpopolnjujemo o znanjih s področja paliativne oskrbe.

Naš slogan je »Kjer naj bo starost brez bolečin«, zato stremimo k zmanjševanju bolečine, ki je lahko fizična, psihična, duhovna, socialna…

V letih svojega delovanja smo postali prepoznaven dom v Sloveniji in tudi širše.  Dom v Črnem Potoku odlikuje čudovita narava, stanovalci imajo možnost preživljanja  prostega časa v okolici doma,  imamo urejen park, obkrožajo nas travniki in gozd. Življenje v enoti Litija pa  je  organizirano v gospodinjskih skupinah in vpeto v mestni vrvež.

Visoka strokovnost naših storitev je  prepletena s pristno domačnostjo, stanovalcem nudimo toplino, vsi skupaj sprejemamo našo medsebojno različnost, s katero soustvarjamo  skupno zgodbo Doma Tisje.

Verjamem in zaupam, da je živeti in delati v Domu Tisje lepo!

                                                                                                                        Direktorica Doma Tisje:

                                                                                                                            Leonida Razpotnik

 

Oglejte si tudi