Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

POSKRBIMO ZA ZDRAVJE IN NASMEH

V Domu Tisje stanovalci aktivno sodelujejo pri pomembnih odločitvah, tako so na sestanku Sveta stanovalcev doma izrazili svojo stisko glede nedostopnosti zobozdravstvene oskrbe, zlasti so izrazili skrb za  stanovalce, ki so zaradi svojega zdravstvenega stanja nepomični in tako nezmožni odhoda k zobozdravniku v ambulanto. Njihov predlog smo upoštevali in se posvetovali z vodstvom Zdravstvenega doma Litija. Skupaj smo našli rešitev, saj se vsi zavedamo, da nezdravo zobovje starostnikom predstavlja številne težave, ki vplivajo na zdravstveno stanje,  stanje prehranjenosti in nenazadnje tudi na estetski videz.

Pridobili smo zobozdravnico, dr. Petro Kres Škarja, ki bo preglede in manjše posege opravila v našem domu. Omenjena obravnava je namenjena stanovalcem, ki ne zmorejo obiskati zobozdravnika v zdravstvenem domu.

Zobozdravnica in medicinska sestra sta stanovalce v domu že obravnavali. Stanovalci, njihovi svojci ter zaposleni v domu smo jima za njuno delo zelo hvaležni. S svojo skrbnostjo in toplo naklonjenostjo do starih in bolnih ljudi sta že opravili prve preglede in zdravljenja.

 

Frančiška Pinoza, namestnica direktorice za ZNO

Tatjana Jelševar mag. zdr. nege

Oglejte si tudi